Aivan mahtavaa maanantaita kaikille! koska viime viikolla tuntui siltä, että tuli valitettua ja voivoteltua niin paljon, haluan aloittaa tämän viikon iloisella mielellä ja suklaalla. Mikäs sen parempaa. 

En kyllä keksi parempaa tapaa aloittaa viikko täällä blogissa kuin tällä taivaallisen hyvällä herkulla, jonka tein minulle ja apukokille lauantaina. Intouduin jälkkäripuuhiin pitkästä aikaa kahdesta syystä. Yksi innoittaja oli Hellan ja Herkun syntinen Salted Caramel Sauce ja toinen lauantaina järjestetty Ifolorin,  Nico Backstromin ja Teresa Välimäen vetämä ruokakuvauskurssi.

Lauantaiaamuna en yleensä pidä siitä, että joutuu heräämään herätyskellon soittoon, mutta jos tarjolla on esimerkiksi ruokaa ja mahdollisuus päästä tapaamaan kivoja tyyppejä, ei aikainen herätys niin haittaa. Etenkin kun meillä oli todella kiva aamupäivä Kaapelitehtaalla Nico Backstromin työtilassa. Tilaisuudessa palkittiin myös Luovasti luumusta-reseptikilpailun voittajat. Onnea vielä voittajille!

Oli mukavaa päästä rupattelemaan blogin kautta tuttujen ihmisten kanssa, vaihtamaan kuulumisia, kokemuksia ja oppimaan uutta. Oli mielenkiintoista kuunnella ammattikuvaajan ajatuksia ruokakuvauksesta ja saada vähän uusia näkökulmia omiin kuviin, olen jotenkin vähän jumahtanut tietynlaiseen ajattelutapaan monessa kohtaa ruokakuvausta ja oli virkistävää kun sai vähän tuulettaa ajatuksiaan. Olen vielä niin aloittelija näissä kuvaushommissa, että kaikki apu ja inspiraatio on tarpeen. Lisäksi sain vinkin Punavuori Gourmetin Anikolta, että turkoosi näyttää kivalta ruokakuvissa ja että kauniita lautasia löytyy Indiskan hyllyiltä. 

Suklaajälkiruoka jäätelöllä.jpg

No, yksi asia johti toiseen ja löysin itseni kurssin jälkeen Kampin Indiskasta. Aniko, olit oikeassa!

Niin ja siis se soosi. Olen enemmän alkuruokaihminen ja suolaiset ruoat ovat makuuni, leivon harvoin tai teen muutakaan jälkiruokaa, syön mielummin salmiakkia. Kävin viime perjataina piipahtamassa Annan ihanassa kaupassa Museokadulla ja olin menossa ostamaan ihan muita juttuja, mutta puhe kääntyi kaupassa kastikkeisiin ja silmäni näkivät salted caramel sauce-purkin hyllyssä. En voinut vastustaa ja ostin purkillisen kastiketta mukaan. 

Salted Caramel Sauce.jpg

Maistoin sitä jo perjantaina illalla lusikalla purkista ja palasin vielä useamman kerran jääkaapille lusikan kanssa. 

Niin hyvää!

Nämä kaksi innoittajaani yhdistin lauantaina iltapäivällä kun palasin kotiin uusien lautasien kanssa ja sormeni syyhysivät päästä keittiöön. Oli liian nälkä, että olisin jaksanut alkaa kuvaamaan lounastamme, joten ryhdyin ruoan jälkeen leipomaan. Apukokin ollessa päiväunilla keittiössä sattui ja tapahtui. Kahden jälkkärin sijaan valmistuikin vain yksi. Sen siitä saa kun lähtee soveltamaan liikaa..

Joka tapauksessa, keittiössä syntyi tämä: 

brownie jäätelöllä.jpg

Ja päiväunilta herännyt apukokki oli todella tyytyväinen kun yllä oleva annos tuotiin nenän eteen. Todellinen hyvän mielen annos siis!

Kuvitelkaa siis nyt heti mielessänne hieman vielä lämmin, sisältä pehmeä brownie, siihen päälle kylmää vaniljajäätelöä ja lämmintä salted caramel- kastiketta. 

Ei muuta lisättävää... mahtavaa alkanutta viikkoa!