Olimme viime viikonloppuna perhelomalla naapurimaassa Venäjällä. Suhasimme Allegro-junalla 3,5 tunnin matkan (suosittelen 1.luokkaa lämpimästi!) Helsingistä Pietariin viime perjantaina ja saavuimme hurmaavaan Pietariin iltapäivällä.

Olen ollut Pietarissa kerran aiemmin, eräänä hyisen kylmänä talvena, jolloin oli niin kylmä ettemme voineet matkaseurueen kanssa liikkua ulkona lainkaan. Siksi ilahduinkin, kun päätimme lähteä matkalle kesäaikaan. Pietari todella näytti parhaat puolensa meille heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. 

Pietari_maisemat-2.jpg

Pietari_maisemat-7.jpg

Pietari_maisemat-9.jpg

Aurinkoi paistoi sen verran lämpimästi, että tarkenimme kovasta (ja kotoa tutusta) tuulesta huolimatta t-paidoilla jo lauantaina. Sunnuntaina, matkamme viimeisenä päivänä olikin hellepäivä. 

Yövyimme Grand Hotel Emerald- hotellissa isäni suosituksesta. Suosittelen lämpimästi kyseistä hotellia. Sen sijainti on loistava, n. 10 minuutin kävelymatka Nevski Prospekt-kadulle, 15 minuuttia autolla Finland-juna-asemalle ja lähistöltä löytyy puistoja, ravintoloita, kauppoja ja paljon muuta. 

Lauantaina kuljimme lähes koko päivän kaupungilla. Osa seurueesta lähti Eremitaasiin, osa Peter & Paul-linnoitukselle, huvipuistoon, eläintarhaan ja museoihin. Me lähdimme apukokin kanssa tutkimaan kaupunkia jalan. Kävelemme aina kaupunkimatkoillamme paikasta toiseen, se on ehdottomasti paras tapa tutustua uuteen kaupunkiin. Päivän kilometrisaldo oli iltapäivällä kello 15 jopa 14,5 km! meillä ei ollut apukokin kanssa varsinaista päämäärää, halusimme haahuilla kaupungin kaduilla päämäärättömästi, istahdimme välillä puistoon istumaan ja nauttimaan auringosta, söimme kevyen lounaan ja minä paketillisen macarons-leivoksia ja valokuvasimme. Ihana päivä. 

Pietari_maisemat.jpg

Pietari_maisemat-3.jpg

Pietari_maisemat-4.jpg

Pietari_maisemat-5.jpg

Pietari_maisemat-6.jpg

Pietari_maisemat-8.jpg

Pietari_maisemat-10.jpg

Pietari_maisemat-11.jpg

Pietari pursuaa historiaa, menneiden aikojen havinaa, kauniita vanhoja taloja ja erinomaisia ravintoloita joihin palaan matkamuisteloiden seuraavassa osassa.