Edellisessä postauksessa kerroin kuinka Pietari hurmasi meidät heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, kun piipahdimme Pietarissa viikonloppumatkan verran. Sen lisäksi, että Pietari on kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki, pääsee siellä syömään aivan ihania ruokia

Vieraassa kaupungissa voi joutua harhapoluille ravintoloiden suhteen, jos ei tiedä mihin mennä tai mitä etsiä, joten pelasin tapani mukaan varman päälle ja kysyin hotellimme kontaktilta vinkkejä. Saimme häneltä todella hyvät illallisravintolavinkit, joten jaan ne kanssanne tässä postauksessa. 

Perjantai-illan ravintolalle en löytänyt minkäänlaisia nettisivuja eikä sitä löytynyt minun salapoliisintaidoillani TripAdvisoristakaan, mutta sinne on helppo löytää, jos löytää tiensä ensin Grand Hotel Emeraldiin. Ravintola sijaitsee nimittäin suoraan hotellia vastapäätä. 

Otimme siis perjantaina rauhallisesti ja ylitimme tien illallispaikkaamme. Olimme aluksi hieman hämmentyneitä, kun saavuimme, koska paikka näytti lähinnä kahvilalta josta ei saisi mitään lämmintä ruokaa. Lisäksi paikassa oli juuri alkamassa livemusiikkiesitys. Istuimme kuitenkin meille varattuun pöytään ja ryhdyimme tutkimaan menua. Menun ulkonäkö ei vielä vakuuttanut, mutta ryhdyimme tilaamaan ruokia. Tarjoilijamme sai meidät kuitenkin rentoutumaan asiantuntevuudellaan ja hänen avullaan tilasimme saslikeja, borsch-keittoja, kasvis- ja leikkelelautasia, hatchapur-leipiä vodkaa.. kaikkea!

Hochy Schaschlik

Suvorovsky Prospekt, St Petersburg

Hochy Schaschlik.jpg

 

Hochy Schaschlik-3.jpg

Hochy Schaschlik-4.jpg

Hochy Schaschlik-5.jpg

Hochy Schaschlik-6.jpg

Hochy Schaschlik_saslik.jpg

Kaikki oli niin hyvää! seurueemme ihastui erityisesti hatchapur-leipiin, jotka ovat juustoisia leipiä. Niitä syötiin kaksin käsin. Löysinpä muuten reseptinkin näihin ihaniin leipiin eilen Mama Gastro-blogista! tykkäsin myös paljon perunaleivoksista jotka dipattiin ranskankermaan...

Emme jaksaneet enää jälkiruokia tämän aterian päälle, vaan suunnistimme suoraan nukkumaan. Hyvä ruoka, hyvä mieli. 

Erityiskiitos mahtavalle tarjoilijallemme joka jaksoi tosiaan opastaa meitä saslikien kastikkeita, erilaisten alkupalojen ja sen tärkeimmän, eli vodkan, suhteen. Lähes kolmen tunnin ruokailun aikana hän myös kärsivällisesti kuunteli puujalkavitsejämme ja kertoi meille kulttuuristaan. Tiesittekö nimittäin, että paikallisilla on tapana ottaa sitruunapaloja alkoholin juomisen välissä, koska se kuulemma vähän niin kuin nollaa tilanteen ja vodkan juonti voi jatkua!

Lauantaina lähdimme seikkailemaan illalliselle Sennaya-aukiolle, n. 10-15 minuutin ajomatkan päähän. Siellä emme päiväsaikaan käyneet lainkaan ja ainakin lauantai-iltana ihmisiä oli kadut täynnä. 

Menimme jälleen syömään meille suositeltuun paikkaan ja tämä olikin lähes vastakohta edellisillan ravintolalle. Upeat puitteet, varmaan parikymmentä tarjoilijaa, kaksi kerrosta ja tavattoman pitkä menu. 

Khochu Kharcho oli elämys!

Sadovaya St., 39/41, St. Petersburg, Russia

Hochy Kharcho.jpg

Erityisen ihastuneita olimme hieman tulisiin Phkaleihin, joissa oli mm. punajuurta, pähkinöitä ja kaalia. Näitä voisi tehdä kotonakin!

Hochy Kharcho-2.jpg

Pikkelöityjä kasviksia!! lemppareitani. 

Hochy Kharcho-3.jpg

Pääruoaksi söimme mm. kalapihvejä, saslikeja, lihapatoja..

Hochy Kharcho-4.jpg

Jaksoimme, ihme kyllä, vielä tilata jälkiruoat.. mutta ne olivatkin hieman kookkaammat kuin olimme ajatelleet!

Hochy Kharcho-5.jpg

Kaikenkaikkiaan todella ihanat ravintolaelämykset molempina iltoina. Pietariin on päästävä uudelleenkin, syömään...