Tiedättekö sen tunteen, kun lähtee ilman mitään sen suurempia odotuksia syömään ja illallinen on aivan mieletön? meille kävi näin viime tiistaina. Sateinen päivä oli ollut laiskanpuoleinen ja päätimme lähteä ulos syömään. Selasin Eat Helsinki 2015- kirjaa ja olin varaamassa HOKUun pöytää, mutta HOKU oli täynnä, joten päädyimme Trattoria Sognoon, jossa oli vielä tilaa. 

Voi että, emmepä tienneet pöytävarausta tehdessä miten ihania ruokia tulisimme syömään. Apukokki sai melkein kierittää minut takaisin autolle ruokailun jälkeen, ruokaa tuli pöytään niin paljon ja kaikki oli niin hyvää. 

Tratttoria Sogno.jpg

Tratttoria Sogno-2.jpg

Selasimme apukokin kanssa menua ja hän ehdotti, että tilaisimme Menu Sognon (43 euroa / henkilö), jotta saisimme maistella mahdollisimman paljon eri ruokia (ihana apukokki!). Tarkistin tarjoilijalta, että tämä sopisi yhteen EatHelsinki-kirjan alennuksen kanssa ja sehän sopi. Saimme toisen menun kirjan kanssa puoleen hintaan. 

Mutta siis, voi apua miten paljon ruokaa me saimme! 

Illallinen alkoi viinillä sekä pehmeällä focaccialla..

Tratttoria Sogno-3.jpg

Tratttoria Sogno-4.jpg

Sitten pöytään saapui niin paljon ruokaa, että meidän piti vallata viereinenkin pöytä. 

Tratttoria Sogno-5.jpg

Tratttoria Sogno-6.jpg

Tratttoria Sogno-10.jpg

Katkarapuja, niitä ihania kuorittavia, makkaroita, viikunaa, melonia, buffalamozzarellasalaattia, jossa oli mehukkaita tomaatteja ja seesaminsiemenlastuja. Ai ai ai!

Olin alkupalojen jälkeen hieman paniikissa, että mihin se pääruoka oikein vielä mahtuu. No, mahtuihan se mutta töitä sain tehdä. Jaoimme apukokin kanssa molemmat pääruoka-annokset, lampaan ja siian, puoliksi. Jotta ei varmasti jäisi nälkä, oli niiden lisukkeena kantarellirisottoa ja vihersalaattia.

Tratttoria Sogno-7.jpg

 Pääruoka ei ihan yltänyt alkuruokien tasolle omassa mielessäni, mutta olenkin aina enemmän alkuruokaihmisiä. Siika oli hyvää, mutta lammas vei pääruoissa voiton. 

Niin ja se jälkkäri. Hupskeikkaa, siinä olikin syömistä. 

Tratttoria Sogno-8.jpg

Voitte kuvitella ilmeeni kun yllä oleva lautanen ilmestyi pöytään? apukokki, suuri jälkiruokafani, oli hyvin iloinen. Lautasella oli tiramisua, kirsikkajäätelöä, marenkia, mansikoita, raparperia, mascarponea, macaroni ja pähkinärouhetta.Kirsikkajäätelö vei sydämeni ja sitä olisin syönyt vaikka kuinka, vaikka olinkin tässä vaiheessa jo aivan ähkyssä.

Olipa ihana illallinen! Sognossa palvelukin pelasi yhtä viinilasitilauksen unohdusta lukuunottamatta todella hyvin, tarjoilijamme oli niin ystävällinen ja iloinen. Kaikenkaikkiaan kokemuksesta jäi hyvä mieli ja uskon että palaamme tähän töölöläisravintolaan uudelleenkin. 

Kokonaisuudessaan kahden hengen illallinen, kaksi viinilasia ja kahvit, maksoivat EatHelsinki-kirjan kanssa 84 euroa. Hinta-laatu-, sekä määräsuhde oli kyllä todella kohdillaan tässä ateriassa. 

Tratttoria Sogno-9.jpg

Trattoria Sogno

Töölöntorinkatu 2, 00260 Helsinki

*

Täällä vielä muistin virkistykseksi juttu ensimmäisestä Eat Helsinki 2015-kokemuksesta ravintola Lusikassa