Muistan vielä elävästi kun bloggasin Lilyssä ihan blogini alkuaikoina ja bongasin Puutalobabyn Kristan loistavan grillatun fetavinkin. Sen jälkeen grillattu feta on kuulunut jokaisen kesän grilliherkkuihin. Olen fetan suurkuluttaja ja grillattuna sen maku on jotenkin niin upean pehmeä

Jos painitte suuren kysymyksen äärellä, eli mikä on parasta fetaa, niin voin vinkata että Dodoni ja Mevgal maistuvat minulle tällä hetkellä parhaiten. Vuosia suosikkini oli myös Patros ja  ostan välillä myös Filosin luomufetaa

Kreikkalainen salaatti on myös yksi suosikkisalaateistani, kannattaa kurkata tämä Fannin ja Kanelin fetasalaatti jossa feta on paistettu, nerokas idea sekin. Minusta tuntuu että söin kreikkalaista salaattia viime kesänä ihan koko ajan, söimme sitä myös ystäväni K:n kanssa yhdessä lounaaksi ja olimme yhteisessä salaattikoukussa. Minusta tuntuu, että naispuolisten ystävien kanssa päädymme yleensä tekemään fetasalaattia (ellen hemmottele P:tä coleslaw'lla) jos jotain salaattia tehdään lisukkeeksi. Muistaakseni insinööriystäväni totesikin vaimolleen, että "aina sä teet sitä fetasalaattia" viime kesänä.. vai muistankohan väärin?

Jo viime kesänä hehkutin apukokille, että tänä kesänä kokeilen grillissä uusia juttuja. Muistaakseni en mitään kovin villiä saanut aikaiseksi, vaan kesä meni perinteisiä grilliherkkuja syöden.. tämän vuoden grillikausi on alkanut jo vahvemmin, ainakin mitä niihin uusiin kokeiluihin tulee. Olen toki, taas, myöhässä mitä trendien seuraamiseen tulee, mutta kokeilin vihdoin grillattua salaattia ja tein nyt viikonloppuna kahta eri salaattia grillissä. Juu, kuulostaa erikoiselta, mutta grilli tuo esimerkiksi roomansalaattiin tosi kivan maun. Kunhan saan kuvattua kyseisen annoksen, pääsee sekin tänne blogiin. 

Nyt esittelyvuoroon pääsee grillattu fetasalaatti. Oi oi oi! tätä tehdään tänä kesänä vielä monta kertaa, se on varmaa. Lisätwistinä salaatissa ovat kokonaiset valkosipulinkynnet. Voit myös paahtaa grillissä tai leivänpaahtimessa pari palaa leipää salaatin kaveriksi, leipäpalalla saa kaavittua ne viimeisetkin kastikkeet ja maut kulhon pohjalta.

Grillattu fetasalaatti (1 of 3).jpg

Ensinnäkin, hiljentykäämme hetkeksi ihastelemaan tuota väriloistoa. Upeat kesän kasvikset, mikä värien ilotulitus. 

Grillattu fetasalaatti (2 of 3).jpg

Yhtä aiheellista on hiljentyä tämän upean fetapalasen äärelle. Kokonainen kimpale fetaa!

Grillattu fetasalaatti (3 of 3).jpg

TADAA! koko annos kaikessa väriloistossaan höyryävän kuumana. Tehkää tätä, jookos?