Upea FLOW on jälleen takanapäin. Kesän yksi kohokohdista, elokuun helmi. 

Tänä vuonna neljän hengen festivaalitiimimme kasvoi 50 %:lla, meillä oli nimittäin mukana ulkomaalaisvahvistuksia Saksasta, jotka tulivat Helsinkiin katsomaan että mistä tässä FLOWssa oikein on kyse. 

Sää helli meitä jälleen, en muista ainuttakaan FLOWta (tai sitten aika kultaa muistot) jossa sää olisi ollut huono. Intiaanikesä saapui pelastamaan viileän kesän runtelemat suomalaiset juuri sopivasti FLOW-viikonlopuksi. 

Olimme tuttuun tapaan apukin kanssa paikalla lauantaina ja sunnuntaina, minä ruoan perässä ja hän musiikin. Molemmille löytyi elämyksiä tänäkin vuonna. Toivottavasti seurasitte herkutteluamme Maku-lehden Instagramissa?

Flow15.jpg

Aloitimme ensimmäisen festivaalipäivän Pauligin Coffee Barista, jonka yläkerrassa levyjä soittelivat Bassoradion heput. Kahvitankkauksen jälkeen jatkoimme ihmettelemään mitä kaikkea tämän vuoden festivaaleilta löytyykään. 

Diskopallot välkehtivät elokuun auringon paahteessa, taivas oli kirkkaan sininen ja ihmiset hymyilivät helteen helliessä. Mieletön fiilis. 

FLOW on ruoan ja musiikin lisäksi nimenomaan se fiilis

Flow15-3.jpg

Flow15-4.jpg

Flow15-5.jpg

Flow15-6.jpg

Tänä vuonna festivaalialueelta löytyi myös Green House Effectin mielettömän hienot sammaleesta tehdyt hahmot. Heidän työnsä on minulle tuttua päivätyöstäni ja olen aika äimistynyt siitä mitä kaikkea sammalesta voikaan tehdä.

Flow15-7.jpg

Kävimme myös kirjoittamassa unelmiamme Meillä on unelma-seinälle ja ottamassa kuvia. Harmi kyllä nämä unelmointikuvat eivät löydy omalta muistikortiltani vaan matkasivat Saksaan, josta en ole vielä niitä saanut. 

Flow15-8.jpg

Olin ollut onnekas jo ennen festivaaleja. Voitin Tasty Living Helsinki-blogin kisassa ilmaisen annoksen Matti Jämsenin pop upissa! 

Flow15-9.jpg

Matti Jämsen Goes New York tarjosi aivan mielettömiä makuja. Minun ja apukokin sydämen sekä kielen vei mustikkapiirakkapirtelö! myös "Vege Club Sandwich" ihanine, rapeine perunalastuineen oli todella hyvää. 

Flow15-10.jpg

Mikäs siinä oli istuessa Backyardilla pirtelöä ryystäen, perunalastuja rouskutellen ja musiikkia kuunnellen. 

Flow15-11.jpg

Minulle yksi festivaalien ehdottomista kohokohdista oli Powaun auringonkeltainen supermehu nimeltään Be Bright. Join sitä useampaan otteeseen ja maistoinpa mehusta tehtyä mehujäätäkin. Niin hyvää! upeaa että FLOWsta löytyy Powaun kaltaisia mehubaareja, tykkään. 

Flow15-12.jpg

Flow15-13.jpg

Flow15-14.jpg

Farang oli ehdottomasti testattava FLOWssa ja Farangin rapsakka karkkipossu ehkä maailman parhaalla mangosalaatilla oli kyllä ihana makuelämys. Kannatti livistää Reino Nordinin keikalta hieman etujassa syömään, vältin jonot!

Flow15-15.jpg

Tasty Dog onkin minulle ja apukokille tuttu jo useamman festivaalin takaa, pääsin nyt ottamaan haukun apukokin hodarista. The Puerco Dog oli tosi hyvä!

Flow15-16.jpg

Flow15-17.jpg

Flow15-18.jpg

Flow15-19.jpg

FLOW on myös siitä ihana, että alueella löytyy ihmeteltävää ja katseltavaa. Tuntuu ettei aika millään riittänyt kaikkeen, syömiseen, juomiseen, musiikkiin ja alueen ihmettelyyn. Ehkä ensi vuonna FLOW voisi kestää viikon?

Flow15-20.jpg

Suurimmat odotukset loin edellisvuosien suosikkiruokakojulleni New York Ninjalle. Kojun sustainable meal eli tofua, vihreää chiliä ja korianteria lasinuudeleilla oli aivan mieletön. Elämäni paras tofuannos. 

Flow15-21.jpg

Apukokilta irtosi myös suuret kehut The Famous New York Ninja Burgerille että se taisi olla myös todella hyvää. Itse en tofunhotkinnalta ehtinyt edes maistamaan burgeria, mikä vähän harmittaa nyt jälkeenpäin. 

Flow15-22.jpg

Flow15-23.jpg

Lie Mi:n Beef Pho piinasi minua jo lauantaina, kun jonotin maksamaan keittoa ja se oli juuri loppunut. Sunnuntaina otin siis vahingon takaisin. Mikä ihana kombo: sunnuntain alkuilta, höyryävä lautasellinen pho-keittoa ja Timo Lassy. 

Flow15-24.jpg

Ja kyllä, pörräsin tällä Powaun kojulla sunnuntainakin. Oli pakko, mehu oli niin ihanaa!

Flow15-25.jpg

Flow15-26.jpg

Sunnuntain kääntyessä iltaan oli ihan pakko syödä vielä jotain. Pirtelöt olivat loppu, joten oli täysin luonnollista siirtyä El Ceviche Gueron kojulle. Päätin kokeilla uutta ja otin kala - ja äyriäisannoksien sijaan sienicevichen ja tykkäsin kauheasti. Olisin syönyt toisen annoksen putkeen, jos olisin jaksanut. 

Flow15-27.jpg

Kaikenkaikkiaan aivan mielettömän herkullinen FLOW. 

Kiitos taas järjestäjille, ensi vuonna nähdään ihan varmasti!

FLOW Festivaali tarjosi pressipassin festivaaliviikonlopuksi.