Toissaviikolla hemmoteltiin äitiä ja isäpuolta kasvisruoalla, viime sunnuntaina sukellettiin espanjalaisten makujen äärelle isän kanssa. Meillä on ollut ihania sukulointiviikonloppuja, näppärintä on ollut kun ei ole itse tarvinnut liikkua kotoa mihinkään, paitsi keittiöön ja ruokapöytään. Minusta on aivan ihanaa kun tulee vieraita, joka kerta yritän keksiä jotain tarjottavaa mikä on itselle tai vähintään syöjälle uutta ellei erityistoiveita jostain aiemmin tekemästäni ruoasta ole. 

Sain ennen joulua paketin lihoja Familialta ja olen vasta nyt ehtinyt kurkkimaan pakastimen uumeniin, mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyykään. Nappasin perjantaina illalla jääkaappiin sulamaan paketin possunposkia ja kehittelin niiden ympärille espanjalaisen iltapäivän isälle. Espanjalainen ruoka on itselle tapaksia lukuunottamatta aika vieras, joten oli mielenkiintoista surffailla tietoa possunposkista (Carrillada) ja oppia että ne ovat ilmeisesti espanjalaisen ruokakulttuuri tähtiä. No, enpä ihmettele tämän aterian perusteella. 

Possunposket olivat itselle täysin uusi ruhonosa kokattavaksi, joten turvauduin internetin ihmeelliseen maailmaan.  Jostain Pinterestin syövereistä löytyi helppo poskiresepti ja valmistelinkin posket sunnuntaiaamuna sen mukaisesti, muutamilla muutoksilla. 

P1181371.JPG

Kastikkeeseen tuli alkuperäisen reseptin mukaan punaviiniä, mutta se olikin yllätyksekseni meiltä loppu (apua!) joten turvauduin joululahjaksi saamaani portviiniin. Alkuperäisessä reseptissä neuvottiin myös laittamaan kastikkeeseen tomaattipyrettä, mutta minä laitoin edellisillasta jääneet tomaattidipin jämät. 

Posket ja kastike uuniin kuudeksi tunniksi ja hyvää tulee. Lihaa ei tarvinnut kuin hieman painaa haarukalla ja se mureni lautaselle. Portviinikastike oli todella maukas ja poskien kaveriksi keitetyt kasvikset toivat ihanaa purutuntumaan annokseen. Aivan mielettömän leppoisaa sunnuntairuokaa. 

Liha saatu Pan Nordic Oy:ltä (Familia)