Monen ajatukset ovat varmaankin jo kääntyneet joulusta seuraavan viikon juhlapäivään eli uudenvuodenaattoon? tämä blinipostaus tulee tavallaan myöhässä, mutta kuitenkin juuri oikeaan aikaan. Vietimme nimittäin ystävien ja kummilasten kanssa blinijoulua mutta blinit sopivat erittäin hyvin myös vuodenvaihteen juhlahumuun. 

blinit_glögidrinkki-8.jpg

blinit_glögidrinkki-9.jpg

Blineissä parasta on se, että niiden kanssa voi tarjoilla lähes mitä mieli tekee. Parhaiten blinien kanssa sopivat, omasta mielestäni, kaikenlaiset herkulliset tahnat ja soossit, mäti, smetana ja suolakurkut, kalat ja äyriäiset. Olimme insinööriystävän luona syömässä, joten äyriäisiä ei pöydästä puuttunut. 

Minä olin blinivastaava, kuten aiemminkin eräässä tyttöjen illassa, jonne paistoin lähes 60 (!) bliniä. No, olin jälleen hieman ööö.. ahne ja paistoin meille jälleen aivan liian monta bliniä. Ensimmäiset yritelmät eivät olisi voittaneet missikisoja, mutta puolivälissä paistamista alkoivat blinit näyttää blineiltä eikä reikäisiltä letuilta. Onneksi paistopäivänä oli myös leuto sää, niin oli mahdollista pitää ikkunaa auki. Koko kotimme taisi tuoksua blineille aatonaattona. 

Blinien kanssa tein savulohitahnaa ja vein mukanani sienisalaattia, smetanaa, suolakurkkuja ja hunajaa. Isäntäpari hoiti äyriäiset, mädin ja porosoossin. 

Söimme itsemme aivan soikeaksi. 

blinit_glögidrinkki-4.jpg

blinit_glögidrinkki-5.jpg

blinit_glögidrinkki-6.jpg

blinit_glögidrinkki-7.jpg

Ja hei, illallisen alkuun saimme käsiimme maukkaat glögidrinkit! jos glögi ei vielä tule korvista ulos ja kaipaat sen juomiseen uutta twistiä, teepä näitä!

blinit_glögidrinkki-10.jpg

blinit_glögidrinkki-11.jpg

Lasin pohjalle glögiä ja kuohuvaa päälle, ihanan raikasta ja kuplivaa. 

Mitä te aiotte kokkailla uutenavuotena?