Pitkästä aikaa jälkiruokapostaus (niin ja hyvästit terveelliselle tammikuulle)! olen rehellisesti sanottuna aika mielikuvitukseton (siis laiska, hah) jälkiruoantekijä ja ulkoistankin tämän tehtävän aina kuin se on vain mahdollista. Älkää ymmärtäkö väärin, syön mielelläni jälkiruokia mutta niiden tekeminen..äh. 

Apukokki on meidän perheessämme se, joka arvostaa ja osaa tehdä jälkiruokia. Näkisittepä mitä vauhtia hän syö jälkiruoat, siinä jää moni kakkoseksi ja osa (minä) emme välttämättä ole edes vielä päässeet ensimmäistä palaa pidemmälle, kun apukokki jo kilisyttää lusikkaa kaapiessaan jälkiruokakulhosta annoksen viimeisiä rippeitä.

Nyt kun meillä on käynyt perhettä sunnuntailounailla, olen yrittänyt hieman tsempata jälkiruokien suhteen. Viimeisimmälle lounaalle tein klassikkojälkiruokaa eli banana splitin. 

P1251543-002.JPG

Banana split, tuo legendaarinen jälkiruoka, joka kuulemma keksittiin jo vuonna 1904. Nyt tämä herkku pääsi meidällä ensimmäistä kertaa testiin, tuskin kuitenkaan viimeistä kertaa, ainakaan jos apukokin tyytyväiseen ilmeeseen on uskominen. 

Jamie Oliverin applikaatio iPadille tarjosi tämän annoksen inspiraation. Muokkasin annosta hieman, vaihdon pähkinälaatua ja jäätelön kaurajäätelöön. Jamie vinkkasi reseptissä, että tästä voisi myös tehdä K-18 version lisäämällä brandyssä marinoituja rusinoita annokseen.. ei huono idea.