Mitä tehdä kun haluaa hemmotella äitiä? no ruokaa tietenkin! reissun jälkeen kutsuimme äidin ja isäpuoleni meille sunnuntailounaalle vuoden toisena viikonloppuna. Halusin hemmotella heitä hyvällä ruoalla ja etenkin kasvisruoalla, koska tiedän äitini pitävän kevyistä ruoista. 

No, kasvisenchiladathan eivät kyllä ihan kevyimmästä päästä ole.. mutta maistuivat silti. Sain jopa apukokin syömään papuja, mikä on myös eräänläänlainen merkkipaalu.

P1111173.JPG

Näitä tehdessä keittiössä vierähtää hetki, mitään pikaruokaa enchiladat eivät varsinaisesti ole, mutta takaan että pieni ahkerointi hellan äärellä on sen arvoista. Suosittelen myös tekemään kastikkeen itse alusta alkaen, resepti on helppo sekä nopea ja itsetehty maistuu aina parhaimmalle. Äidin kanssa dippasimme sormia kastikekattilaan useammankin kerran makustellessamme herkullista kastiketta. 

Alkuperäisen reseptin löysin Sprouted Kitchen-blogista, jota tuunailin mieleni mukaan ja kastike löysin saman blogin suosituksesta The Faux Martha-blogista. 

Pieni vinkki, jonka opin kokkaillessa, paahda tortillakuoret pannulla ennen niiden täyttöä, niistä tulee rapeampia ja hitusen kauniimpiakin kun ne saavat väriä.

Lisukkeena enchiladojen kanssa tarjoiltiin, yllätys yllätys, lehtikaalisalaattia. Ilman mitää twistejä tällä kertaa, ihan vain silputtua lehtikaalia oliiviöljyssä ja limemehussa marinoituna. Tarviikohan edes sanoa että oli muuten niin hyvää.