Sen lisäksi että käyn usein isäni kanssa lounaalla ja tapanamme on aina valita jokin (edes toiselle) uusi lounaspaikka, on minulla eräs toinenkin, hieman epäsäännöllisempi perinne erään ystävän kanssa. Käymme ystäväni kanssa arkisin aamiaisella ennen työpäivän alkua. Siinäpä vasta mainio tapa aloittaa uusi päivä! 

Helpon näistä treffeistä tekee se, että olemme molemmat Helsingin keskustan liepeillä töissä, joten meidän on helppo suhata aamiaisen jälkeen työpaikoillemme. Tapaamme yleensä jo kello 8 ja ehdimme hyvin vaihtaa kuulumisia, nauraa, syödä ja hörppiä kahvia ennen kuin työpäivä ja aherrus alkaa. Uskokaa kun sanon, että näistä treffeistä saa sellaisen läjän energiaa loppupäivään. Sitten on toki ne aamut, kuten tällä viikolla keskiviikkona kävi, että syö hieman liikaa ja haluaa lähinnä torkuille aamiaisen päätteeksi. Hih. Joskus ei vaan malta lopettaa ajoissa. 

T'ämä oli jo toinen kerta kun tapasimme aamuvarhaisella La Torrefazionessa Aleksanterinkadulla. Kahvilasta saa erilaisia aamiaislautasia, jotka ovat kaikki kovin herkullisen kuuloisia. Yritin silmäillä muitakin aamiaisvaihtoehtoja kuin "La Torre", mutta eihän siitä tullut mitään. La Torreen kuuluu nimittäin croissantti ja sitä on vaikea saada mielestään kun siihen kerran kiinnittää huomion. Onko muilla samoja kokemuksia?

IMAG4045.jpg

Mmm-mmm-mmm!

La Torre annokseen kuuluu vapaavalintainen kahvi, mehu ja kuvassa oleva lautanen. Lautasella on croissant, juustoa, kinkkua, kasviksia, marmeladia ja voita sekä jogurttikippo jossa oli mustaherukoita, hilloa, siemeniä ja maustamatonta jogurttia. Annoksen hinta on 12,50 €.

La Torrefazione on muutakin kuin vain aamiaispaikka. Kyseessä on kahvila & kahvipaahtimo, sieltä saa arkisin lounasta ja viikonloppuisin on tarjolla brunssi. Sieltä saa myös hyviä smootheita. 

Nettisivut on mielestäni toteutettu hauskasti, sivun alalaidassa on mm. kartta johon on merkitty paahtimon kahvintuottajamaat. Käykäähän kurkkaamassa!

Cafe&Roastery La Torrefazione

Aleksanterinkatu 50, 00100 Helsinki