Eräänä arkiaamuna kävelin Helsingin pimeitä katuja suuntanani Fredrikinkatu 19 ja Brooklyn Cafe. Oli jälleen aamiaistreffien aika. Sujahdin kahvilaan sisälle hieman ennen klo 8 aamulla ja tuntui kuin olisin sukeltanut toiseen maailmaan. Pimeä ja kostea sää ikkunan toisella puolella oli muisto vain kun istahdin odottamaan aamiaisseuraani sekä tilaamaani aamiaista ikkunapöytään. 

1417675936611.jpg

1417675979098.jpg

Eripari kalusteet, jouluvalot ja hämärä valaistus tekevät Brooklyn Cafesta ihanan tunnelmallisen. Oli ihana istua ikkunapöydässä katselemassa kahvilan jouluvaloja ja välillä kurkkimassa ulos. 

1417676011845.jpg

Ratikat sujahtivat ikkunan takana ohi, ihmiset kiirehtivät myssyt päässä omille teilleen. Sain aamiaisseuranikin paikalle ja hetkittäin tuntui että olisimme olleet aivan omassa kuplassamme. Aamu valkeni ikkunan takana ja kun poistuimme paikalta, olikin jo valoisampaa. En tiedä voiko tähän vuodenaikaan sanoa koskaan että on varsinaisesti valoisaa. 

1417676054751.jpg

Aamiaisseurani oli ehdottanut Brooklyn Cafea siksi, että pääsisin jo etukäteen tunnelmoimaan tulevaa New Yorkin- matkaa. Tukikohtamme on tänä vuonna Brooklynin Williamsburg ja tässä alkaa hiljalleen olemaan aika kova matkakuume. Matkavinkkejä saa mieluusti jakaa kommenttiboksissa!

Brooklyn Cafen bagelit olivat herkullisia ja täyttäviä. Sydän aamukahvissa saa aina hymyn huulille. Itse tilasin kasvisbagelin, joka oli täytetty juustolla, herkullisella majoneesilla ja kasviksilla. Hintaa kahville + bagelille tuli n. 10 euroa. Aamiaiseuralaiseni tilasi kahvin sekä prosciutto-bagelin. Emme tällä kertaa tilanneet kuppikakkuja, vaikka ne ovatkin omia suosikkejani ja olen syönyt niitä monet kerrat mm. FLOWssa. Kahvilassa pidän myös siitä että se aukeaa jo 7.30, tällöin on mahdollista tehdä treffit ennen työpäivää kiireisempänäkin aikana.

Bagelin täyttävyys tuli testattua äärimmäisissä olosuhteissa, en nimittäin ehtinyt sinä päivänä syömään lounasta lainkaan ja sinnittelin bagelin voimalla siihen saakka kun pääsin illalla töistä kotiin ja sain oven avattuani käteeni leipälautasen. Tuhti aamiainen siis!

Nyt sitten odotellaankin että pääsemme apukokin kanssa syömään bageleita New Yorkiin. Enää 14 päivää!

Brooklyn Cafe & Bakery

Fredrinkinkatu 19, 00120 Helsinki

Avoinna arkisin 7.30-18.00

Lauantaisin 9.00-17.30