Nyt eletään kyllä yhtä vuoden ihanimmista ajoista. Kasvikset maistuvat niin hyvältä ja yrtit loistavat väreillään ja mauillaan. Meillä käytetään yrttejä vuoden ympäri, mutta kyllä ne vaan maistuvat parhaimmalta näin kesän kynnyksellä.

Joitakin vuosia sitten en oikein ymmärtänyt aamiaisen päälle, mutta nykyään päivä ei ala ilman aamiaista. Viikonloppuisin on ihanaa syödä hidas aamiainen ja nautiskella arkiaamiaisia tuhdimmalla satsilla. 

Olen tehnyt jo useamman viikon meille lauantaisin ja sunnuntaisin erilaisia munakkaita, munakokkeleita, keitettyjä munia, paistettuja munia. Kananmunat kuuluvat viikonlopun aamiaisille. 

Yksi herkullisimmista komboista oli ehdottomasti tämä yrtteihin upotettu munakas, jonka sisälle on sujautettu lemppariani, fetajuustoa. Voit käyttää itselle mieluisinta juustoa tai jättää sen poiskin jos siltä tuntuu. 

Aamiaismunakas (1 of 1).jpg

Voit käyttää annoksessa vapaasti kaikenlaisia yrttejä, ihan oman maun mukaan. Mielestäni (tässäkin) enempi on parempi. Munakkaan kaveriksi vielä tuorepuristettua appelsiinimehua (kiitos apukokki!) ja herkkuaamiainen on valmis. 

Ihanaa viikonloppua!