Täällä taistellaan kovin asein syysflunssaa vastaan joka iski täydellä teholla tällä viikolla. Voi sitä raastavan kurkkukivun tunnetta, vihaan sitä. En myöskään nauti erityisemmin räkäisestä päästä ja väsymyksestä jonka flunssa toi tullessaan. Onneksi kurkkukipu on jo väistynyt, taisin pelästyttää sen hurjalla määrällä chiliä ja valkosipulia. 

Onneksi flunssa ei ole vaikuttanut ruokahaluuni, joten olenkin iskenyt täysillä sitä vastaan ruoan avulla. Mausteisia, tuhteja ruokia, paljon hedelmiä ja vettä. Kuumaa vettä sitruunalla ja hunajalla. Luulisi pahinkin flunssa pelästyvän. 

Sain eilen, sopivasti sairaspäivän iloksi, Jamie Oliverin uusimman kirjan, Arjen superrruokaa, arvostelukappaleen kotiin toimitettuna ja selailin sitä peiton alla. Vaikka Jamien kirjat ovatkin tuttuja, tämä taitaa olla ensimmäinen ikioma, jonka omistan. Olen aina ollut Jamien fani ja uusinkin kirja vakuutti. Merkitsin sieltä monta reseptiä, joita haluan testata. 

Heti ensimmäinen resepti meni testiin tänä aamuna. 

kananmuna-tomaatti.papuaamiainen-2.jpg

kananmuna-tomaatti-papuaamiainen_jamie oliver.jpg

Apukokki totesi että tulipa meksikolaisia makuja heti aamusta. Veikkaan että tämä johtuu pavuista ja paahdetuista fenkolinsiemenistä. Aamiainen on tuhti sekä mausteinen, myös muokattavissa omien mieltymysten mukaan. Itse vaihdoin Jamien mainitsemat pavut mustapapuihin, levitin tuoreelle leivälle avokadoa ricottan sijaan, käytin enemmän kananmunia reseptissä ja murensin päälle fetaa sekä kruunasin koko komeuden chilikastikkeella. 

Onko joku muu jo ehtinyt tutustumaan Jamien uusimpaan kirjaan?

Oikein maukasta, aurinkoista ja mukavaa lauantaita kaikille!

*

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta