Ne, jotka seuraavat blogia Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa saattoivat huomata että ehdin piipahtaa pikareissulla Kööpenhaminassa toissa viikolla. 

Matkani syy oli ihana, olin nimittäin menossa yllätysvauvakutsuille eli yllättämään ystäväni A:n hänen kotikaupunkiinsa Kööpenhaminaan. Juonta oli punottu jo kuukausia ihanien ystävien kanssa, joihin tutustuin ammattikorkeakouluvuosina.  Osa porukasta asuu Dublinissa, osa Helsingissä ja A. eli tuleva äiti Kööpenhaminassa. Tapaamme joka vuosi jossain, joskus kerran, joskus useammin. A on tämän ystäväporukan ensimmäinen josta tulee äiti, joten täytyihän tilaisuutta juhlistaa. Sitä ei vaan A tiennyt ennen kuin löysi meidät seisomasta vuokraamamme Air b'n'b-asunnon edestä kesäisenä lauantaiaamupäivänä. 

Kööpenhamina_babyshower (1 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (2 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (4 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (5 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (6 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (8 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (11 of 25).jpg

Voin kertoa, että kyyneliltä ei vältytty tuolla reissulla. Me järjestäjät taisimme kyynelehtiä aina kun reissua suunniteltiin ja juhlapäivänä vasta itkettiinkin, onnesta. 

Olimme vuokranneet Frederiksbergin kaupunginosasta asunnon, jonne majoittauduimme perjantai-iltana. Se toimi tukikohtana ja yllätysbrunssin näyttämönä. Järjestimme runsaan brunssin lauantaille, jonka jälkeen makoilimme mahat pullollaan asunnolla, kävimme tulevan äidin kotona moikkaamassa tulevaa isää ja heidän ihania koiriaan, kävimme illallisella ja vielä yhteisellä brunssillakin sunnuntaina. Tiivis, suurien tunteiden täyttämän viikonloppu. 

Tässä postauksessa vinkkaan parista kivasta ravintolasta, joissa kävimme syömässä. 42 tunnissa ei paljon ehdi, kun pitää välillä sulatella ruokaa ja puhua ihan kaikesta ja nukkuakin. 

Drinkeille ja illalliselle menimme tunnelmalliseen Salon39-ravintolaan, johon, sattumalta, tuleva äiti oli jo pidempään halunnut mennä. Ravintolassa oli salakapakkamainen fiilis, ihania drinkkejä (myös alkoholittomia) sekä lyhyt ja ytimekäs menu. Itse rohmusin läjän alkupaloja ja jätin pääruoan syömättä, aika normaalia toimintaa minulta. Ruokailun kohokohdiksi mainitsisin mustekalarenkaat ja etenkin sitruunamajoneesin, joka oli värjätty mustekalan musteella. Myös kaverilta maistamani risotto primavera ja oma spring pea bisque olivat ihania. 

Kööpenhamina_babyshower (12 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (13 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (15 of 25).jpg

Myös pääruoat, kuten ravintolan juustohampurilainen ja vasikka-annos keräsivät kehuja. Jälkiruokiin ei enää riittänyt tilaa vatsassa..mutta vahinko otettiin kyllä seuraavana päivänä takaisin. 

Kööpenhamina_babyshower (14 of 25).jpg

Kotiinpaluupäivänä, eli sunnuntaina, kipaisimme aikaiselle brunssille Luna's Dineriin, jossa yksi meistä olikin jo ehtinyt A:n kanssa käymään. Itse rakastan diner-henkisiä ravintoloita, joten olin tästä aika innoissani. 

Kööpenhamina_babyshower (22 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (23 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (24 of 25).jpg

Lämmin suositus, etenkin mielettömille pirtelöille sekä Farmers market-annokselle, joka meinasi kellistää bloggaajan. Huhheijaa miten isot annokset. Brunssin voimin jaksoikin matkustaa kotiin, eikä tarvinnut ihan heti syödä kotona...

Kööpenhamina_babyshower (19 of 25).jpg

Kööpenhamina_babyshower (20 of 25).jpg

Ihana Kööpenhamina, I'll be back!

*

Aiemmat ruokavinkit Kööpenhaminaan löydät täältä.