Vappu häämöttää jo horisontissa. Ensi viikolla simapullot poksuvat, ilmapalloja puhalletaan posket pullollaan ja sormet sokerissa syödään munkkeja. 

Meillä on kotona tänä vuonna kolmatta kertaa (nyt sitä voi varmaankin jo kutsua perinteeksi?) vappubrunssi, jonne on kutsuttu ystävät perheineen. Ensimmäisenä vuonna istuimme takapihalla nauttimassa ihanasta ja kuumasta kevätauringosta, kun viime vuonna hytistiin sisätiloissa sateen piiskatessa ulkona. Minkäköhänlainen sää tälle vuodelle saadaan? peukut on toki pystyssä, että aurinko paistaisi. 

Kaksi vuotta tein myös ensimmäistä ja toistaiseksi viimeistä kertaa tippaleipiä. Se oli hauskaa ja helpompaa kuin kuvittelin! vinkki: paistakaa munkit tavallisen voin sijaan kookosvoissa, mmm... Viime vuonna syötiin brunssilla mm. varhaiskaalisalaattia

Kehittelin ja kokosin teille tähän postaukseen kolme erilaista salaattia, jotka sopisivat erinomaisesti keväiselle vappubrunssille (vaikka sää ei keväinen olisikaan). 

Katkarapusalaatti (1 of 2).jpg

Miten olisi ihana, raikas katkarapusalaatti ruiskrutongeilla ja suunmyötäisellä kastikkeella?

Valkosipulinen lehtikaalisalaatti (1 of 1).jpg

Tai valkosipulinen ja rapea lehtikaalisalaatti?

Parsasalaatti (1 of 1).jpg

Tai kauden herkusta tehty vihreä parsasalaatti johon on lisätty juuri sopivasti sitruunamehua ja parmesanjuustoa?

Löytyisiköhän näistä joku herkku teidän vappupöytäänne? 

*

Pssst! käy vastaamassa oikeassa sivupalkissa olevaan kyselylinkkiin. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan VEGE!- keittokirja.