KATSOMASI RESEPTIT
UUSIMMAT BLOGIPOSTAUKSET

Lettukestit

Sadepäivän leppoista puuhaa on lettujen paisto varsinkin kun siinä on minulla nin mainio kaveri kuin poju ja eilen pöydänkattajana toimi lainapoika, joka vietti meillä taas viikonlopun. Ukkokin juuri muisteli, että lapsena lettuja tuli usein syötyä juurikin sadesäällä, kun silloin ei ollut äidillä niin paljon muuta tekemistä ja oli aikaa lättyjen paistoon. Lisäksi lätyt ovat varsin edullista herkkua, täyttävää ja isompienkin lasten makuun. Eilen oli siis lättypäivä, kun vettä tuli välillä ihan kaatamalla. Juhlimme samalla pojun synttäreitä. Meillä ei ole enää yhtään pikkupoikaa, kun nuorinkin on nyt yläkoululainen.

Lue lisää

Vielä on kesää jäljellä

Niin kauan grillataan, kun ei ole kelit pakkasen puolella. Siksipä tässä vielä muutama grillivinkki, tosin tätä maustekastiketta voi käyttää myös talvella yhtä hyvin ja ribsit saa loistavasti valmistettua myös tavallisessa uunissa tai leivinuunissa. Kastike sopii myös porsaan kyljysten maustamiseen, tosin siihen riittää puoletkin tästä annoksesta. Määrä on siis aika iso, joten osan voi laittaa jääkaappiin odottelemaan seuraavaa kertaa. Säilyvyydestä en osaa sen enempää sanoa, sillä meillä on käytetty kastike aina viikon kuluessa.

Lue lisää

Perinneruokaa prkl -kirja saatavilla nyt! + Arvonta!

Huh! No nyt se kirja on valmis. Pientä epätoivoa ja hampaiden kiristystä se aiheutti, mutta lopulta koko paketti saatiin kasaan. Useiden kirjassa olevien reseptien kanssa piti taistella pitkään, jopa kymmeniä kertoja, ennen kuin onnistui. Kirja tuli tietysti tehtyä vielä vuoden pimeimpään aikaan, jolloin luonnonvalossa kuvaaminen oli miltei mahdotonta. Ehkäpä seuraavan kirjan kanssa pääsee jo helpommalla, kun asiat on oppinut kantapään kautta.

Lue lisää

Näytä lisää