KATSOMASI RESEPTIT

Vuoden Kotikokkaaja 2007 on valittu

Lisää suosikiksi

Tämän Vuoden Kotikokkaaja ratkaistiin yleisöäänestyksellä. Maku-lehden lukijat antoivat lähes 3 000 ääntä toinen toistaan herkullisemmille jälkiruoille. Suomalaisia raaka-aineita hyvin hyödyntävä, raikas Pihlajanmarjahyytelökakku kohosi äänestyksen suosikiksi ja samalla Kempeleestä kotoisin oleva Tiina Korhonen nousi Vuoden Kotikokkaajaksi 2007.

Vuoden Kotikokkaajaa etsittiin neljännen kerran. Kilpailun tavoitteena on lisätä jokapäiväisen ruoanlaiton arvostusta ja innostaa kaikkia kotikokkeja kokeilemaan uusia raaka-aineita ja ruoanlaittotapoja ruoanlaitossaan. Tänä vuonna etsittiin jälkiruoka¬bravuuria, aterian kohokohtaa ja sen loihtijaa. Kisaan lähetettiin 300 jälkiruokareseptiä, joista asiantuntijaraati valikoi 8 parasta finaaliin. Lukijat saivat äänestää suosikkiaan netissä tai postikortilla.

Voittoisat jälkiruoat

Saimme jälkiruokien äänestykseen ennätysmäärän vastauksia, lähes 3 000, joiden perusteella kilpailun kolmen kärki erottui selvästi. Vuoden Kotikokkaajaksi 2007 nousi Tiina Korhonen yli 550 äänellä. Voittoisa Pihlajanmarjahyytelökakku syntyi Tiinan opettajan opiskeluja edeltävien opintojen yhteydessä.

– Päättötyönä mietittiin, miten pihlajanmarjaa voisi hyödyntää leivonnassa. Soseesta ja mehusta syntyi herkullinen juustokakku, Tiina muistelee.

Vuoden Kotikokkaaja -kilpailussa toiseksi eniten ääniä keräsi Kirsi Pietikäisen ohje ”Tee ite parempaa”, jolla taisi olla kisan hauskin nimi. Kolmanneksi äänestettiin Päärynäkonjakki-suklaamousse, jonka ohjeen loihti Jarmo Aurekoski.

Pääpalkinnoksi Vuoden Kotikokkaaja 2007 saa kahden hengen matkan herkulliseen ruokamaahan Italiaan, Venetsiaan. Kaikki kolme parasta palkitaan Hackman-tuotepaketilla ja Maku-lehden vuosikerralla.

Keittiötaituri Kempeleestä

Vuoden Kotikokkaaja 2007 Tiina Korhonen, 31, opiskelee unelma-ammattiinsa kotitalousopettajaksi. Opinnot ovat loppusuoralla ja Tiina työskenteleekin jo kotiseudullaan Kempeleessä opettajana ja viihtyy yläkoulussa valtavan hyvin. Oulun alueen parasta ruokaa on Tiinan mielestä rössypottu, kirkaslieminen keitto, jossa on veripalttua, perunaa ja siankylkeä. Myös ohuet ohra- ja perunarieskat ovat kotiseudulla suosittuja.

– Rieskoja tulee leivottua usein muusin tähteistä, Tiina sanoo.

Tiina toivoisi, että ihmiset uskaltaisivat olla rohkeampia ruoanlaitossa. Reseptejä ei aina tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, vaan joskus pitäisi uskaltaa soveltaa ohjeita ja kokeilla uusia makuja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

– Ruoanlaiton ja leipomisen tulee olla hauskaa ja tuottaa mielihyvää niin ruoanlaittajalle kuin syöjillekin, Tiina kertoo ruokafilosofiastaan.

Tiina nauttii itse leipomisesta ja on luvannut paljastaa tulevissa Maku-lehdissä parhaat kakku- ja piirakkaohjeensa. Niitä odotellessa voit käydä katsomassa Vuoden Kotikokkaaja 2007 -kilpailun kolme parasta reseptiä netistä www.maku.fi ja kokkailla ihania jälkiruokia perheen ja ystäviensä iloksi.

Suuri kiitos kaikille äänes­tykseen osallistuneille lukijoillemme!

Äänestäjien kesken arvottiin seuraavat palkinnot.

Hackman-tuotepaketti (2 Etiqett-kattilaa)1. Tuula Härkönen, Helsinki2. Eila Juutilainen, Vammala3. Tiina Lindholm, Kerava

MAKU-lehden vuosikerta1. Annikka Rainamaa, Helsinki2. Anne-Mari Junnola, Kivelä3. Kati Iivonen, Espoo

Onnea voittajille!

 

 

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 03/2007


Laatinut:

Kuva:

Tuomas Kolehmainen

    Kommentoi