KATSOMASI RESEPTIT

Voileipäkakku pitää pintansa

Lisää suosikiksi

Voileipäkakku on retromaineestaan huolimatta monen juhlapöydän suosikkiherkku. Maku.fi kokosi parhaat voileipäkakut yhteen.

Voileipäkakku on perinteinen juhlapöydän tarjottava, täytekakun suolainen kumppani. Nyt voileipäkakut ovat tulleet uudestaan juhlaherkkujen kärkikastiin. Lopputulos on usein näyttävä, ja kakusta saa purtavaa isollekin vierasjoukolle.

Perinteisimpien liha-ja kalavoileipäkakkujen rinnalle on noussut modernimpia versioita. Täytteeksi valmistetaan tsatsikia tai vuohenjuustomoussea, ja pohja tehdään vuokaleivän sijaan murennetuista hapankorpuista tai näkkileivistä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Voileipäkakulle raivasivat tietä pienet voileivät, jotka olivat löytäneet kahvipöydät 1950-luvulla. Oli huomattu, että sen seitsemän lajin kahvipöytätarjottavista ainakin yksi sortti saattoi aivan hyvin olla suolainen. Suolapalojen mallia katsottiin Tanskasta, voileipien kultamaasta. Pienet, esimerkiksi maksapasteijalla päällystetyt voileivät tekivät hyvin kauppansa, ja niitä alettiin tarjota jopa aterioiden alkupaloina.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Laatinut:

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Leivonta