Vapun omenahilloke

Lisää suosikiksi

Tee reilu annos Vapun ihanaa omenahilloketta. Hilloke sopii moneen ja siitä saa valmistettua helposti maailman nopeimman jälkkärin.

Vapun omenahilloke

1 kg omenoita (hapokas lajike)1 1/2–2 dl vettä1 kanelitanko200–250 g hillosokeria

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kumoa omenat kattilaan ja lisää vesi. Kun vesihöyryä alkaa muodostua, lisää kanelitanko ja hillosokeri. Sekoita ja anna hilloutua 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä. Purkita valmis hilloke, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa. Muista! Kun otat purkista itse tehtyä hilloketta tai hilloa, käytä aina puhdasta lusikkaa. Suussa käynyt tai muuten käytetty lusikka aiheuttaa helposti hillon homehtumisen.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 05/2007


Laatinut:

Vappu Pimiä

Kuva:

Uzi Varon

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Omenat