KATSOMASI RESEPTIT

Vantaalaisesta Sophia Imamista Vuoden Kotikokkaaja 2006

Lisää suosikiksi

Hackmanin ja A-lehtien Maku-lehden järjestämän Vuoden Kotikokkaaja 2006 -kilpailun finaali käytiin lauantaina 11.2. Arabiakeskuksessa Helsingissä.

Voittajaksi tiukaassa ja jännittävässä kilpailussa selviytyi vauhdikkaasti kisan läpi kokkaillut vantaalainen Sophia Imam.

Sofia kokkaa yksinasuvana arkisin pääosin vain itselleen, mutta viikonloppuisin ja kotona käydessään Sophian ruokaharrastuksesta pääsevät nauttimaan myös ystävät ja sukulaiset. Bangladeshilaisen isänsä innoittamana Sofiaa kiinnostavat erityisesti erilaiset ruokakulttuurit, mutta toki myös perussuomalainen ruoka ja paikalliset herkut.

Kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa puolessa tunnissa kylmä alkupala kahdelle, liharuoka naudan ulkofileestä pannua käyttäen sekä koristella täytekakku. Pakollisia käytettäviä aineita olivat naudan ulkofilee, kylmäsavulohi, siitakesienet sekä säilykeartisokka ja sitruuna.. Lisäksi kilpailijoilla oli käytettävissä runsaasti muitakin niin kotoisia kuin eksoottisempiakin elintarvikkeita, kuten erilaisia maitotuotteita, hedelmiä ja vihanneksia. Kilpailijoiden käytössä oli myös monipuoliset keittiövälineet, induktioliesi ja henkilökohtainen avustaja.

Finalistien taitoja arvioineeseen kisaraatiin kuuluivat Vuoden Kotikokkaaja 2005, Caroline Gullström, dosentti, KT Päivi Palojoki Helsingin yliopiston Kotitalous- ja käsityötieteiden laitokselta, toimittaja Arttu Harkki., markkinointijohtaja Ursula Blässar Hackmanilta ja myyntijohtaja Pirjo Nurmilaukas A-lehdistä. Tärkeimmän arvosteluperusteen eli maun lisäksi tuomarit arvioivat kisailijoiden työskentelytapaa, kekseliäisyyttä ja käytännöllisyyttä. Täytekakun koristelulla mitattiin lisäksi kilpailijoiden esteettistä ja taiteellista silmää.Tuomariston mielestä kaikki työskentelivät yllättävänkin kylmähermoisesti ja rauhallisesti ja osasivat käyttää annettuja apureita hyvin hyödykseen. Voittaja erottui joukosta vauhdikkuudellaan ja ripauksella eksotiikkaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sophia Imam sai sai palkinnoksi kahden hengen matkan Barcelonaan tutustumaan katalonialaiseen ruokakulttuuriin. Lisäksi kaikki kolme finalistia palkittiin runsaalla Hackmanin tuotepaketilla ja Maku-lehden vuosikerralla.

Kilpailua emännöivät Maku-lehden päätoimittaja Marita Joutjärvi ja toimituspäällikkö Helena Saine-Laitinen.

Lisää suosikiksi

    Kommentoi