KATSOMASI RESEPTIT

Valkolakkien juhlaa

Lisää suosikiksi

Tänäkin keväänä noin 30 000 nuorta saa päähänsä valkolakin. Yksi etappi opintiellä on saavutettu. Tuoretta ylioppilasta onnittelevat niin sukulaiset kuin ystävätkin. Tunnelma on kodikkaasti juhlava ja kahvipöydän tarjottavat samaa maata.

Tarjottavat

 • Tarjoiluideana näissä yliopppilasjuhlissa on 5 suolaista ja 5 makeaa suupalaa. Valmiiksi leikatut palat on helppo mitoittaa isolle vierasjoukolle. Ja vaikka tarjoilu voi vaikuttaa minimalistiselta, niin 10 ihanaa, erilaista herkkupalaa lautasella takaavat vieraalle monipuolisen makuelämyksen.
 • Kahvin tai teen kanssa tarjottavat leivonnaiset kestävät pieninä erinä esille pantuna hyvin päivän pitkää juhlakaavaa nuukahtamatta. 
 • Pidä leivontaviikonloppu tai perinteiset talkoot 2–3 viikkoa ennen juhlia. Tee silloin kaikki pakastamisen kestävät leivonnaiset. Ja loput juhlaa edeltävänä päivänä.
 • Uunipelti ja -pannu ovat isoihin juhliin sopivia vuokia, joita löytyy joka kodista. Tiedoksesi, että 60 cm leveän uunin pelti on kooltaan noin 40 x 30 cm. Se soveltuu loistavasti leikattavaksi 80 pikkupalaan.

 

Leivonnaisten säilyttäminen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

 • Uunipellin kokoiset leivonnaiset täytyy nostaa pois vuoastaan, mutta mihin? Leikkaa tukevasta pahvilaatikosta pellin kokoinen pala, päällystä pahvi hygieenisyyssyistä leivinpaperilla tai foliolla ja siirrä pakastettavat leivonnaiset kokonaisina näille levyille. Peitä hyvin, etteivät ne saa vieraita makuja jääkaapissa tai pakastimessa. 
 • Siirrä annospalat juhlan aattona leivoslaatikoihin, joita saa ostaa leipomosta tai konditoriaosastolta. Kirjoita permanenttitussilla sisältö päätyyn ja pinoa huoletta jääkaappiin. Helppo, siisti ja nopea tapa täydentää tarjoiluvadit suoraan laatikosta.

 

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Kommentit (3)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 15.05.2014

  Leipuri

  Kiitos oivallisista vinkeistä varsin kokeneelekin juhlajärjestäjälle!
  Usein mietin, kuinka paljon aiemmin minkäkin tuotteen voi valmistaa ja kestääkö pakastamisen, sekä, kuinka sulatetaan tuotteen kärsimättä. Onko yleispäteviä ohjeita?

  • Kiitos kysymyksestäsi. Voit puolittaa leivoslevyn ja siirtää puolikkaat leivinpaperin avulla isoille leikkuulaudoille. Jos pinnalla on kuorrutusta tai pehmeää täytettä, levyn kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa ennen peittämistä. Sitten kelmu kevyesti päälle ja leivoslevyt pakastimeen. Kun niiden pinta on kohmettunut, voit peittää levyt tiiviimmällä kelmukerroksella, jotta pakastimen mahdolliset hajut eivät tartu leivonnaiseen.

   • 22.05.2013

    Vierailija

    Hei! Millä uunipellin kokoiset leivoslevyt peitetään pakastusta varten?

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat