KATSOMASI RESEPTIT

Tervetuloa talvipadalle

Lisää suosikiksi

Hyvä ruoka maistuu hyvässä seurassa. Porukka kootaan padan äärelle, mutta sitä ennen haetaan reilu nälkä rinteestä tai hohtavilta hangilta.

Talvinen ruoka on parhaimmillaan helppoa, reilua ja lämmittävää. Kevyttäkin, vastapainoksi joulun puuroille ja laatikoille. On hyvä hetki kaivaa pata esiin ja hauduttaa juurekset mehevään muotoon.

Pataruoan valmistukseen tarvitaan ennen kaikkea aikaa. Kypsennykseen meneviä tunteja ei joudu kuitenkaan kuluttamaan keittiössä, sillä uunissa hautuva pata ei vaadi sekoittelua eikä vahtimista. Liemen määrä on tosin hyvä välillä tarkistaa, sillä kasviksista ja lihasta irtoavan nesteen määrä vaihtelee. Lientä on oltava riittävästi, jotta ainekset kypsyvät tasaisesti. Uunissa kypsyy kerralla kaksikin pataa, tuhti lihapotti ja raikas kasvispata. Niillä ravitaan isompikin joukko, eivätkä ne kärsi odottelusta – pikemminkin paranevat.

Padat voi valmistaa edellisenä päivänä. Kun nälkäinen joukko saapuu ulkoilemasta, padat vain kuumennetaan tarjolle. Maukas lihapata syntyy paisteista tai edullisemmasta sidekudospitoisesta lihasta, kuten etuselästä ja lavasta. Tärkeintä on hauduttaa riittävän pitkään alhaisessa lämpötilassa, jotta liha mureutuu ja antaa makua pataan. Kypsennysaika riippuu paitsi lihan sidekudospitoisuudesta myös raakakypsytysajasta. Naudanliha kypsyy sianlihaa hitaammin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

 

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

    Kommentoi