KATSOMASI RESEPTIT

Tarpeelliset kulhot ja vuoat

Lisää suosikiksi

Sekoittamiseen, mittaamiseen, säilyttämiseen, valuttamiseen ja erilaiseen uunikypsennykseen tarvitset omat sopivankokoiset välineet. Listasimme tästä sektorista yleisesti tarpeellisimmat astiat.

Sekoittamiseen, mittaamiseen, säilyttämiseen, valuttamiseen ja erilaiseen uunikypsennykseen tarvitset omat sopivankokoiset välineet. Listasimme tästä sektorista yleisesti tarpeellisimmat astiat. Jos kuitenkin epäilet, ettet tule pyöräyttämään tiikerikakkua tai vastaavaa, ehkä noin viiteen seuraavaan vuoteen, on kahvikakkuvuokaa turha ensimmäiseksi hyllyttää omaan keittiöösi. Siis järki käteen näissäkin valinnoissa.

Litran mittakannu ja kahvimittaMetalliset litran mittakannut ovat muovisia kalliimpia, mutta kestävämpiä. Myynnissä on myös malleja, joissa kannuun on merkitty desien ohella muitakin vetomittoja. Tämä helpottaa työskentelyäsi jos käytät usein ulkomaalaisia reseptejä. Kahvimittaa tarvitset kahvijauhojen annosteluun.

Kannellisia säilytysrasioitaHanki mieluiten sarja pinottavia erikokoisia rasioita, näin säästät säilytystilaa. Hyvä rasia on helppo avata ja sulkea, ja sen kansi on tiivis. Kookkaimpia säilytyskulhoja voit myös käyttää sekoitus- ja vaahdotuskulhoina.

UunivuokaHanki ainakin yksi kunnollinen riittävän kookas, vähintään 4–5 sentin reunalla varustettu uunivuoka. Näin ruoka ei pääse kuohumaan yli laitojen. Mikäli varasi riittävät kahteen, hyvä valinta on sekä pyöreä että neliskulmainen vuoka. Tarkista materiaalia valittaessa sen puhdistettavuus. Tarjolla on lasisia, keraamisia ja metallipinnoitettuja vaihtoehtoja.

PiirakkavuokaErilaisten suolaisien- ja makeiden piirakoiden paistoon soveltuvat parhaiten matalareunaiset keraamiset, ohuet vuoat tai lasiset vuoat.

TäytekakkuvuokaKunnon täytekakkuvuoka on tasaisella irrotettavalla tai kiinteällä pohjalla varustettu alumiininen, pinnoitettu, silikoni- tai kultavuoka. Tarkista, irrotettavan pohjan kohdalla, että liitos on tiivis.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

RengasvuokaKahvikakkujen paistamiseen tarvitset rengasvuoan. Vuokien kuviointi, koko ja materiaali vaihtelevat malleittain. Yleensä materiaalit ovat samoja kuin täytekakkuvuoissa.

YleiskulhoSekoittamiseen, vaahdottamiseen ja yhdistämiseen tarvitset vähintään kaksi, mielellään neljä erikokoista kulhoa. Sisäkkäin pinottavat kulhot säästävät säilytystilaa. Voit valita mieleisesi lasisten, keraamisten, muovisten ja metallisten joukosta. Metalliset ovat kalleimpia, mutta kestävämpiä, lasi ja keramiikkakulhot taas soveltuvat myös uunissa kypsentämiseen ja tarjoiluun. Kiinnitä huomiota, että kulho on vakaa ja pysyy pohjastaan tukevasti alustallaan. Tarkista muovikulhojen konepestävyys ja mikrouunikestävyys. Hyvä vaahdotuskulho on pyöreäpohjainen, laaja ja melko korkeareunainen astia.

RaastinrautaToimiva yleisraastin on ruostumattomasta teräksestä valmistettu, kartion muotoinen, tukevalla kädensijalla varustettu raastin, jossa on vähintään neljä erilaista raastinpintaa. Tämä malli sopii pienten erien raastamiseen.

SiiviläSiivilä korvaa usein lävikön. Sillä siivilöit jauhot ja survot marjat sekä valutat keitetyn riisin ja huuhdotun salaatin. Valitse hyvällä kädensijalla varustettu tarpeeksi kookas siivilä, jonka verkko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Näin siivilä kestää kuumuutta ja konepesua.

Lisäksi tarvitset kuumien vuokien uunista nosteluun patakintaat tai -laput ja leivinliinan esimerkiksi pullien kohottamiseen.

Lisää suosikiksi

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Miten ja miksi