KATSOMASI RESEPTIT

Syksyisiä herkkuja kurpitsasta

Lisää suosikiksi

Loppusyksy on talvikurpitsoiden aikaa. Niistä koverretaan Halloween-lyhtyjä ja loihditaan monipuolisia herkkuja aina suolaista ruoista makeisiin leivonnaisiin.

Kurpitsa on Suomessa edelleen melko vähän käytetty vihannes, vaikka se kasvaa mainiosti myös viileämmissä ilmastoissa ja on erittäin terveellinen ja monipuolinen raaka-aine. Perinteisen pyöreän kurpitsan lisäksi kaupoissa on nykyään saatavilla esimerkiksi aavistuksen pähkinäisen makuista butternut-kurpitsaa eli myskikurpitsaa sekä spagettikurpitsaa.

Kurpitsa sopii käytettäväksi lämpimiin ja kylmiin ruokiin sekä makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin. Paahdetusta kurpitsasta syntyy tuhdin täyttävä salaatti ja sosekeittoon kurpitsasta saa sopivan makean, aromaattisen maun.

Erityisesti Yhdysvalloissa kurpitsaa käytetään paljon myös makeissa leivonnaisissa, joissa sitä maustaa yleensä klassinen ”pumpkin spice” -viisikko eli kaneli, inkivääri, muskottipähkinä, neilikka ja maustepippuri. Kurpitsa viihtyy mausteiden kanssa myös suolaisissa ruuissa. Kokeile seuraksi esimerkiksi chiliä ja juustokuminaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Klikkaa tästä herkullisen syksyiset kurpitsaherkut kurpitsasämpylöistä kurpitsapiirakoihin ja kurpitsakuppikakkuihin!

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

kurpitsa


Laatinut:

Kuva:

Kirsi Salovaara

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Halloween