KATSOMASI RESEPTIT

Suussasulava sitruunatorttu

Lisää suosikiksi

Kun Sikke Sumari haluaa hemmotella vieraitaan, hän leipoo toscanalaisen sitruunatortun. Isoäidin tortuksi nimetyn leivonnaisen maku vie kielen mennessään.

" Tuoreista jauhoista itse leivottu leipä on jotain sellaista, mitä en voi vastustaa. Virolaisella Muhun saarella sijaitsevassa majatalossani leivon sitä kesällä joka päivä. Pala rapeakuorista, vastapaistettua leipää kaipaa päälle vain raikasta, suolaista kirnuvoita, ja maku on täydellinen.

Leivon usein myös makeita kakkuja, piirakoita ja torttuja. Yksi monista suosikeistani on Torta della Nonna, -toscanalaisten kahviloiden vakiotorttu, johon ihastuin Firenzessä vuosia sitten. Kuppilan asiakkaiden kulmakarvat kohosivat, kun kuvasin torttua joka puolelta ennen kuin upotin siihen lusikkani.

Isoäidin torttu on täydellinen yhdistelmä rapeanmureaa taikinaa ja samettisen pehmeää täytettä. Ennen leivonnaisen avaamista ei voi arvata sen mehevyyttä. Maun salaisuus on sitruunaisessa täytekiisselissä, crema pasticcerassa, joka keitetään perinteisellä tavalla puolikkaalla sitruunalla sekoittaen.

Ohje on klassikko, siksi se ei kaipaa muunnoksia. Kuten tuoreen leivän, myös tämän tortun leipominen vaatii vaivannäköä, mutta kiitosta siitä saa aina.”

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sikke

Resepti kirjasta Sikke – Ruokaa rakkaudella Toscanassa, Paasilinna 2012.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 03/2012


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

    Kommentoi