KATSOMASI RESEPTIT

Suklaa­pin­tai­set herkkupalat

Lisää suosikiksi

Lumilautailija Antti Autin makeimpiin lapsuusmuistoihin kuuluvat mummun leipomat vaaleapohjaiset mokkapalat. Kookoksella huiskituissa leivosruuduissa on vieläkin parasta se pehmeä kuorrutus.

Mokkapaloja ei voita mikään

Olen innostuneempi ruoanlaitosta kuin leivonnasta. Käyttelen kuitenkin kaulinta mielelläni, jos joku muu ottaa leivonnassa ohjat. Viimeksi leivoimme tyttöystäväni kanssa pizzaa ja porkkanakakkua.

Makeimmat leivontamuistoni ovat mummulasta 90-luvun alkupuolelta. Mummu teki aina kahvipöytään monenlaista herkkua, ja otti minut ja pikkuveljeni mielellään mukaan leipomaan. Hänen opastuksellaan opin tekemään pullapitkoa, leetaa. Jouluksi leivottiin pipareita ja torttuja. Eikä mummua tuntunut haittaavan, vaikka taikinaa meni välillä suuhun ja jauhot pöllysivät.

Kun menimme veljen kanssa isovanhemmille yökylään, pöydällä oli yleensä vaaleita mokkapaloja eli tuulomantorttua valmiina odottamassa. Se oli parasta, mitä pieni poika saattoi kuvitella. Suklaatorttu sai meiltä lempinimen ”musta kakku”. Tärkeintä pellin kokoisessa kakussa oli pehmeä kuorrutus ja pienet palat, joita sai syödä niin monta kuin vain halusi.

On mahtavaa, että makumuistot säilyvät, vaikka elämä kulkisi vauhdilla eteenpäin. Ne muistuttavat, mistä olemme kotoisin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Lumilautailu tuli pian elämässäni kantavaksi asiaksi, ja on sitä edelleen. Harrastuksesta alkanut ammatti on kuljettanut eri puolille maailmaa. Samalla se on näyttänyt, missä koti on ja miten hienoa sinne on palata.”

Antti

* Antti Autti on rovaniemeläinen lumilautailija, joka tuli tunnetuksi MM- ja X-Games-kilpailumenestyksestään 2004–2009. Kilpailemisen lopetettuaan Antti Autti on jatkanut uraansa ammattilaisena ja tuottanut kaksi lumilautailuelokuvaa. Marraskuussa ensi-iltansa saanut Relate to it on kuvattu pääasiassa rinteiden ulkopuolella Uudessa-Seelannissa, Norjassa, Kanadassa, Japanissa ja Ruotsissa.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

    Kommentoi