Speltistä vaihtelua

Lisää suosikiksi

Alkuvehnä eli speltti on ikivanha viljalaji, joka sopii kaikkeen leivontaan ja antaa leivonnaisille aavistuksen pähkinäisen maun.

Speltti on vehnän sukuun kuuluva viljakasvi. Keskiajalla sitä viljeltiin laajalti Euroopassa, mutta 1800-luvulla vehnä syrjäytti sen.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Speltti on helposti sulava vilja, jossa on runsaasti proteiinia. Keliaakikoille se ei sovi sisältämänsä gluteenin vuoksi, eikä sitä suositella vehnäallergikoille.

Speltistä leivotut hiivaleivonnaiset kannattaa paistaa melko pian kohotuksen jälkeen, sillä ne lässähtävät helposti. Parhaimmillaan speltti on leivinjauheella kohotetuissa leivonnaisissa sekä pannukakuissa ja letuissa.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 05/2008


Laatinut:

Elisa Johansson

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: