Soija goes texmex

Lisää suosikiksi

Monet kasvisruokailijat korvaavat lihan proteiinipitoisilla soijatuotteilla, jotka sisältävät runsaasti myös kivennäisaineita sekä folaattia ja muita B-ryhmän vitamiineja. Soijarouhe ja -suikaleet sopivat ruoanlaitossa mainiosti jauhelihan ja broilerin tilalle.

Soijasuikaleet valmistetaan teksturoidusta soijasta. Soijapavuista poistetaan rasvaa, jolloin proteiinin ja kuidun osuus nousee. Soijasuikaleissa on proteiinia jopa 50 % ja kuitua noin 15 %. Rasvaa vain noin 0,5 %.

Soijarouhetta on sekä tummaa että vaaleaa. Vaalea rouhe on vähemmän käsiteltyä, sillä tumma rouhe värjätään sokerikulöörillä tai mallasuutteella.

Kasvisruokailijatyypit

Vegaani ei syö maitotuotteita, munia eikä mitään eläinperäistä.

Fennovegaani syö vain Suomessa tuotettuja kasviksia.

Lakto-ovo-vegetaristi on yleisin kasvisruokailijatyyppi, joka syö maitotuoteita ja munia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Laktovegetaristi syö maitotuotteita, mutta ei lihaa eikä munia.

Pescovegetaristi vältää lihan syöntiä, mutta nauttii kalaa ja äyriäisiä.

Pollovegetaristi vältää punaista lihaa, mutta syö broilerin ja muiden lintujen lihaa.

Semivegetaristi ei syö punaista lihaa.

Demivegetaristi ei syö nisäkkäiden lihaa.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 01/2012


Laatinut:

Uura Hagberg

Kuva:

Anna Huovinen

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: