KATSOMASI RESEPTIT

Säi­lön­tä­as­tioi­den käsittely

Lisää suosikiksi

Itsetehtyjen mehujen ja hillojen säilyvyyteen vaikuttaa myös säilöntäastioiden huolellinen käsittely ja sterilointi.
 • Liota pulloja, purkkeja ja kansia yön yli. Pese ne sen jälkeen huolellisesti astianpesuaineella käsin tai koneessa.
 • Kuumenna uuni 100-125 asteeseen. Kääri tyhjät pullot ja purkit sanomalehtipaperiin ja lado vieri viereen uunipellille siten, että avoin pullon suu on uunin takaseinään päin. Kuumenna vähintään 15 minuuttia. Säilöntäastioiden tulee olla kuumia, kun ne täytetään. Keitä myös liotetut ja pestyt korkit ja kannet.
 • Säilyvyyden varmistamiseksi voit huuhtoa kuumat pullot, purkit ja korkit vielä juuri ennen täyttöä kiehuvalla Atamon-liuoksella.
 • Kun pullotat kiehuvan kuumaa mehuat tai purkitat hilloa, tee se esimerkiksi sanomalehden päällä. Älä purkita kylmällä alustalla, sillä pullot ja purkit voivat särkyä nopean lämmönvaihtelun takia.
 • Silikonikinnas ja grillipihdit ovat mainioita apuvälineitä kuumien astioiden käsittelyssä.
 • Pienemmät hillo-, hyytelö- tai marmeladipurkit voit steriloida kätevästi mikroaaltouunissa. Täytä purkit reilusti puolilleen vedellä ja nosta mikroaaltouuniin kiehumaan. Keitä kannet erikseen kattilassa. Voit keittää myös sekä purkit että kannet kattilassa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää suosikiksi

Laatinut:

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 10.08.2011

  Vierailija Eeva

  Alkon pulloja ei tarvitse pestä eikä kuumentaa,,,ensimmäisen käytön jälkeen,,mehumaijasta vaan suoraan pulloihin ,piripintaan ja korkki kiinni!Kokemusta 25v.ei koskaan oo hometta noussu pintaan ja huoneenlämmössä säilyneet!Liian monimutkaista purnukoiden liotusta ja uunissa kuumentamista,,riittää vesihaude joka on helpompaa käsittelyä kuin uunin käyttö!Käsin ei saa tuotteeseen koskea!

  Kommentoi

  Lisää aiheesta: Miten ja miksi