Sacherkakku

Lisää suosikiksi

Tarinan mukaan wieniläinen 16-vuotias keittiöharjoittelija Franz Sacher joutui pääkokin sijaisena valmistamaan herkkuja valtakunnankansleri Metternichille. Hän keksi leipoa aprikoosihillotäytteisen suklaakakun.

Loppu on historiaa. Kaikki suklaanystävät rakastavat sacherkakkua mit oder ohne Sahne - kermavaahdon kanssa tai ilman.

Tarkkana tässä!

Huoneenlämpöisinä valkuaiset vaahtoutuvat paremmin.

Varo, ettei valkuaisten joukkoon pääse yhtään keltuaista, koska se estää valkuaisia vaahtoutumasta kovaksi vaahdoksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sekoittaessasi valkuaisvaahtoa kakkutaikinaan, tee se varoen, mutta kulhon pohjaa myöten, ettei pohjalle jää suklaaseosta.

Sulatettavan suklaan joukkoon ei ssaa joutua yhtään vettä, koska vesi pilaa suklaan rakenteen.

Tee sacherkakku tarjoilua edeltävänä päivänä, näin kostutus ehtii imeytyä kunnolla ja kakun maku vain parantuu.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 05/2009


Laatinut:

Mervi Melasniemi

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Leivonta