KATSOMASI RESEPTIT

Rapeapintainen klassikko

Lisää suosikiksi

Paahtuneen mantelin, sokerin ja voin yhdistelmä vei Lauri Tähkän kielen jo pienenä poikana. Muusikon mielestä toscakakku on kakkujen kuningas, eikä sitä leivota säästeltäväksi.

Leipomisessa pitää olla sydän mukana

"Rakastan hyvää kakkua ja kaffia, hyvässä seurassa. Kaikista leivonnaisista toscakakku on ehdoton suosikkini. Lapsuudessani ei ollut juhlia ilman sitä. Äitini leipomana kakku oli mielettömän hyvää, pehmeää ja mehevää. Ohje on peräisin hänen äidiltään, ja samalla ohjeella leivon minäkin.

Olin jo pienenä poikana aikamoinen herkkusuu ja haaveilin kondiittorin tai leipurin ammatista. Päädyin lopulta opiskelemaan kokiksi, ennen kuin musiikki vei mennessään.

Leipomisessa on paljon samaa kuin musiikin tekemisessä. Rakkaudestahan näitä juttuja tehdään. Pitää olla hyvä meininki, kun ryhtyy leipomaan. Ilman sydäntä ja ajatusta siitä ei tule mitään.

En ole mikään himoleipoja, mutta kun päätän, voin tarttua ohjeeseen ja tehdä melkein mitä vain. Ennen joulua rakennan kummitytölle piparkakkutalon ja juhliin saatan leipoa kentuckylaista kinuskikakkua. Joskus teen sämpylöitä tai pullia lapsille pakastimeen tai mokkaruutuja myyjäisiin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Keikkakausina aika ja keskittyminen eivät riitä leipomiseen. Fanit tietävät sen, ja niinpä saatan saada keikalta mukaani toscakakun. Turha kuvitella, että siitä säästyisi muruakaan seuraavaan päivään.”

Lauri

 

Laurin vinkit* Saat kuorrutukseen paahteisen maun paistamalla kakkua lopuksi hetken uunin grillivastusten alla. Tarkkaile, ettei pinta pääse palamaan.* Klassikko ei kaipaa muunnoksia, mutta voit kyllä ripotella taikinan päälle omenakuutioita ja sokeria ennen paistamista.* Älä säästele toscakakkua, vaan keitä kahvit ja nauti heti.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 02/2012


Laatinut:

Kuva:

Anna Huovinen

    Kommentoi