KATSOMASI RESEPTIT

Parsan kypsennys

Lisää suosikiksi

Tärkeintä parsan kypsentämisessä on, ettei sitä kypsennä liikaa. Vihreä parsa kypsyy noin puolet lyhyemmässä ajassa kuin valkoinen parsa.

Keittäminen

Parsat voit keittää korkeassa parsakattilassa, jossa on nostettava ritiläkori, mutta keittäminen onnistuu yhtä hyvin tavallisessa kattilassa tai laakeassa paistokasarissa.

Pane vesi kiehumaan kattilaan. Lisää veteen suolaa sekä sitruunaviipale.

Lisää parsat, nuput ylöspäin, ja keitä tankojen paksuudesta riippuen, vihreää parsaa noin 6 minuuttia ja valkoista parsaa noin 12 minuuttia.

Kokeile parsan kypsyyttä hyvissä ajoin terävällä veitsenkärjellä tai tikulla.

Tarjoa parsa kuumana.

Nopea keittäminen ja kylmänä tarjoaminen

Keitä parsaa 3-4 minuuttia paksuudesta riippuen. Pysäytä kypsyminen panemalla parsa jääkylmään veteen jäähtymään voin 1 minuutiksi. Valuta ja nosta jääkaappiin, kunnes parsa on täysin kylmää.

Vihreän parsan väri säilyy myös kirkkaampana, kun se jäähdytetään nopeasti. Kylmä parsa on hyvää muun muassa salaateissa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Höyrytys

Mittaa höyrykattilan pohjalle vettä pari senttiä ja nosta ritiläosa paikoilleen. Kun vesi kiehuu, lisää parsatangot. Sulje kansi tiiviisti ja anna kiehua 4-6 minuuttia. Kokeile kypsyyttä ja jatka keittämistä tarvittaessa. Mausta parsa suolalla.

Uunissa kypsentäminen ja grillaaminen

Kuumenna uuni 200-225 asteeseen. Asettele parsatangot suoraan pellille tai uuniritilälle, jonka alla on leivinpaperilla vuorattu pelti.

Sivele parsatangot kevyesti oliiviöljyllä ja rouhi päälle suolaa sekä mustapippuria. Kypsennä tankojen paksuudesta riippuen 6-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä.

Jos grillaat parsaa, menettele kuten edellä, mutta kääntele parsoja grillauksen aikana. Kypsennysaika on muutama minuutti riippuen parsatankojen paksuudesta.

Jos haluat nopeuttaa kypsymistä, voit esikeittää parsaa noin 1 minuutin ajan ennen uunikypsennystä, grillausta tai pannulla paistamista.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Kommentit (7)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 03.05.2014

  Sarianne

  Kokeilin äsken tota Anna Sofian parsaa uunissa ja tuli muuten parhainta parsaa mitä oon ikinä syöny ! Kiitos Anna Sofia - huippujuttu !

 • 30.03.2014

  Anna Sofia

  Leivinpaperin sisälle suolan, mustapippurin ja voin kanssa. Uuni 200 astetta, 7-10 minuuttia. Voi myös kypsentää mikrossa. Itse suosin uunissa laitettuna, maku pääsee parhaiten oikeuksiin.

 • 26.03.2014

  Vierailija

  Koeta ettiä http://www.kuinka.fi tuolta

 • 24.04.2013

  Vierailija

  Parilapannu kuumaksi, pariloi parsoja niin, että saat niihin kaunista väriä. Siirrä parsat pannulta matalaan vuokaan. Kaada päälle hieman tummaa balsamicoa, hyvää oliviiöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita. Tarjoa vaikka pihvin kanssa.

Lisää kommentteja (3)

Kommentoi

Lisää aiheesta: Miten ja miksi