Parsan käsittely

Lisää suosikiksi

Hienostuneen makuinen parsa on kevään ensimmäisiä kasviksia. Parsaa saa kaupoista jo huhtikuussa, mutta paras sesonkiaika on toukokuusta kesäkuun puoliväliin.

Käsittele parsa näin

Osta parsa aina mahdollisimman tuoreena. Älä säilytä tuoreparsaa paria päivää pidempään, koska parsa muuttuu puisevaksi. Tuoreen parsan nuput ovat umpinaiset ja varsi tuntuu napakalta, ei nahistuneelta tai puumaiselta.

Ellet valmista parsaa samana päivänä, kääri niput kostutettuun, kuivaksi väännettyyn pyyhteliinan ja säilytä jääkaapissa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Älä säilytä parsaa etyleeniä erittävien hedelmien, kuten omenien tai päärynöiden lähellä, se sitkistää parsan.

Huuhtele parsa hyvon ja leikkaa kova ja puiseva tyvi (3-5 cm) pois.

Vihreää parsaa ei tarvitse välttämättä kuoria, mutta valkoinen parsa kuoritaan, ellei se ole juuri maasta nostettua. Kuori valkoinen parsa varovasti perunankuorimaveitsellä nupusta tyveen päin.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Miten ja miksi