KATSOMASI RESEPTIT

Parhaat vap­pu­lei­von­nai­set

Lisää suosikiksi

Rosetti, tippaleipä, munkki vai donitsi? Valitse vappuleivonnaisten joukosta oma suosikkisi siman seuraksi.

Vappu on makeiden, uppopaistettujen leivonnaisten aikaa. Rosetit, tippaleivät, munkit ja donitsit maistuvat parhaalta siman kanssa.

Kukan- tai perhosenmuotoiset rosetit syntyvät rosettiraudalla. Vaikka nämä leivonnaiset tarjotaan yleensä sellaisenaan, sopivat ne myös täytettäviksi.

Entäs rapisevat, mutta aina yhtä ihanat tippaleivät? Sellaisten paistamiseen tarvitset muotin, jonka nikkarointiohjeen löydät reseptistä.

Munkki on monelle vappuleivonnainen numero 1. Parhaiten munkeista onnistuvat munkkirinkilät, joissa kuuma öljy ympäröi leivonnaista paistettaessa joka puolelta. Jos juhlijoiden joukossa on muna- tai maitoallergisia, kannattaa tehdä yksi taikina kookosmunkkeja. Ne sopivat myös maidottomaan kasvisruokavalioon.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kiireisen vappuleipojan valinta on donitsit. Leivinjauheella kohotettava taikina on käden käänteessä valmis. Jos et omista reiällistä donitsimuottia, voit ottaa taikinasta paloja pyöreällä muotilla ja leikata niihin reiät pullonkorkilla.

Ennen kuin lähdet leipomispuuhiin, lukaise muistin virkistykseksi Munkinpaistajan vinkit. Listalla on käyttökelpoisia ohjeita kaikkien uppopaistettujen leivonnaisten valmistukseen!

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Laatinut:

Kuva:

Juha Juntto

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Vappu