KATSOMASI RESEPTIT

Näin käsittelet korvasienet

Lisää suosikiksi

Korvasieni on sellaisenaan hengenvaarallisen myrkyllinen, ja sitä ei koskaan saa syödä tai käyttää tuoreena ruokaan. Käsittelyn jälkeen korvasieni on mitä herkullisin ruokien raaka-aine.

Käsittele korvasienet seuraavasti

  • Korvasienen käsittely alkaa hiekan harjaamisella. Jalan tyvi leikataan pois. Sienet halkaistaan, sillä etanat viihtyvät ontossa lakissa.
  • Keitä korvasieniä kunnolla kiehuvassa väljässä vedessä (1 osa sieniä / 3 osaa vettä) 2 kertaa vähintään 5 minuuttia kerrallaan. Heitä keitinvesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti runsaassa vedessä keittämisten välillä ja myös lopuksi. Korvasienten liotus- ja keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa.
  • Käsittelyn jälkeen voit valmistaa korvasienet heti ruoaksi; maukkaiksi keitoiksi, muhennoksiksi, kastikkeiksi tai leivonnaisiksi tai säilöä sienet pakastamalla.
  • Kuivattuja korvasieniä liotetaan ennen käyttöä 2 tuntia (100 g sieniä ja 2 l vettä), jonka jälkeen sienet käsitellään ryöppäämällä, kuten tuoreet sienet.
  • Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

korvasieni


Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi