Arkiviikon illalliset neljälle 79€ (99€) Käytä etu
KATSOMASI RESEPTIT

Näin käsittelet korvasienet

Lisää suosikiksi

Korvasieni on sellaisenaan hengenvaarallisen myrkyllinen, ja sitä ei koskaan saa syödä tai käyttää tuoreena ruokaan. Käsittelyn jälkeen korvasieni on mitä herkullisin ruokien raaka-aine.

Käsittele korvasienet seuraavasti

  • Korvasienen käsittely alkaa hiekan harjaamisella. Jalan tyvi leikataan pois. Sienet halkaistaan, sillä etanat viihtyvät ontossa lakissa.
  • Keitä korvasieniä kunnolla kiehuvassa väljässä vedessä (1 osa sieniä / 3 osaa vettä) 2 kertaa vähintään 5 minuuttia kerrallaan. Heitä keitinvesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti runsaassa vedessä keittämisten välillä ja myös lopuksi. Korvasienten liotus- ja keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa.
  • Käsittelyn jälkeen voit valmistaa korvasienet heti ruoaksi; maukkaiksi keitoiksi, muhennoksiksi, kastikkeiksi tai leivonnaisiksi tai säilöä sienet pakastamalla.
  • Kuivattuja korvasieniä liotetaan ennen käyttöä 2 tuntia (100 g sieniä ja 2 l vettä), jonka jälkeen sienet käsitellään ryöppäämällä, kuten tuoreet sienet.
  • Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

korvasieni


Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi