KATSOMASI RESEPTIT

Mun­kin­pais­ta­jan muistilista

Lisää suosikiksi

Munkiton vappu on kuin sitruunaton sima. Toimeen tarttuessasi pyöräytä saman tien reilumpi taikina ja pakasta loput vaikka kevään tuleville mökkiretkille.

Munkinpaistajan muistilista 

  • Uppopaistoon eli runsaassa rasvassa kypsentämiseen paras keittoastia on valurautapata, mutta muukin paksupohjainen kattila sopii. Käytä keittämiseen 100 % rasvaa eli paistinrasvaa, kookosrasvaa tai ruokaöljyä. Minimimäärä kattilan pohjalla on noin 4 senttiä.
  • Paras rasvan keittolämpötila on noin 180 astetta. Kokeile sopivaa lämpötilaa vaalealla leipäpalalla; kun leipä ruskettuu kauniiksi minuutissa, on rasva sopivan kuumaa. Liian kuumassa rasvassa leivonnaiset palavat ja sisus jää raa’aksi. Liian kylmässä rasvassa munkit taas imevät vain rasvaa itseensä, kypsymättä.
  • Varaa aina keittolevyn viereen kansi, jolla saat jostain syystä ylikuumenneen rasvan liekit tukahtumaan. Älä milloinkaan tiputa rasvaan vettä, sillä silloin keitos alkaa roiskua.
  • Siivilöi käytetty rasva hieman jäähtyneenä ja säilytä viileässä seuraavaa keittokertaa odottamassa. Saman rasvan voit käyttää pari, kolme kertaa.
  • Muna-allerginen voi jättää taikinasta huoletta munan pois ja laktoosi-intolerantti voi sekoittaa taikinansa veteen.
  • Pakkaa pakastettavat leivonnaiset sokeroimattomina ja sokeroi vasta sulatettuna ja lämmitettyinä. Jos et pidä tavallisesta sokeroinnista, pöläytä päälle tomusokeria tai sekoita kuorrute tomusokeri-sitruunamehuseoksesta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Leivonta