KATSOMASI RESEPTIT

Luonnon vi­han­nes­tis­kil­lä

Lisää suosikiksi

Luonto herää talviunesta ja yhtäkkiä maailma muuttuu valtavaksi yrttitarhaksi. Poimi pihoilta ja pellonpientareilta uudet ainekset salaattiin, sillikaviaariin tai keväiseen kuohujuomaan.

Tavallinen mökkipiha tai lähimetsä on keväällä kuin suuri kasvimaa. Siellä täällä maasta puskee pieniä vaaleanvihreitä tulokkaita, syötäviä versoja. Piirastäytteitä, peston aineksia tai marinadin maustajia on tarjolla niin paljon, kuin jaksat poimia.

Rohkaise mielesi, vaikka et olisikaan aiemmin maistanut poimulehteä tai siankärsämöä. Uusien makujen lisäksi löydät pihalta ilmaista puhtia, sillä villit vihannekset ovat pullollaan vitamiineja. Tutut kasvit, kuten voikukanlehdet ja nokkoset karkottavat kehosta viimeiset kaamosväsymyksen rippeet.

Älä kierrä kaukaa edes apeannäköistä hakkuuaukeaa. Myllätty maasto on keväällä ruoanlaittajan aarreaitta, sillä täältä löydät maitohorsman nuoria versoja. Keitetyt tai höyrytetyt horsmat ovat parsan kaltainen hienostunut herkku, johon kannattaa tutustua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kerää aina mahdollisimman pieniä, nuoria ja nuppuisia villivihanneksia, puhtailta kasvupaikoilta. Kun lehdet kasvavat, ne muuttuvat helposti kitkeriksi. Jos intoa riittää, poimi kasveja reilusti ja kuivata ne seuraavan kaamoksen varalle. Voit myös pakastaa villivihannekset: ryöppää versot nopeasti, puristele ylimääräinen vesi pois ja pakasta.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 02/2010


Laatinut:

Kuva:

Saara Törmä

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Hyvinvointi