KATSOMASI RESEPTIT

Linssit

Lisää suosikiksi

Linssi eli kylvövirvilä kuuluu hernekasveihin. Väriltään linssit ovat yleisimmin punaisia, vihreitä tai ruskeita. Kasvisruokailijat käyttävät paljon linssejä, koska ne ovat ravintoarvoltaan monipuolisia.

Linssi eli kylvövirvilä kuuluu hernekasveihin. Väriltään linssit ovat yleisimmin punaisia, vihreitä tai ruskeita. Kasvisruokailijat käyttävät paljon linssejä, koska ne ovat ravintoarvoltaan monipuolisia ja sisältävät runsaasti proteiinia, kivennäisaineita, vitamiineja sekä kuituja.

Näin käsittelet linssit

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

 • Kaada linssit isolle vadille ja poista mahdolliset pienet kivet.
 • Huuhdo linssit siivilässä.
 • Liota halutessasi vihreitä ja ruskeita linssejä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Liotus vähentää noin puolet linssien keittoajasta.
 • Keittoaika ilman liotusta on noin 20 minuuttia.
 • Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa, koska ne kypsyvät nopeasti noin 10 minuutissa.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 01/2009


Laatinut:

Kuva:

Anna Huovinen

Kommentit (3)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 03.02.2015

  Jussi Matikainen

  Vain oransseja (punaisia) linssejä voi käyttää liottamatta. Vihreät vaativat vähintään tunnin liotuksen ja muut, siis keltaiset, vihreät, ruskeat ja mustat useita tunteja, mieluiten yön yli. Punaiset linssit kypsyvät n. 15-20 minuutissa jonka jälkeen ne soseutuvat. Keltaisten linssien keittoaika on yli tunti ja muut siltä väliltä. Kypsennyksen aikana keitinvedessä ei tule olla suolaa, muuten voi linssien pinta kovettua.

  Kaikki palkokasvit tuppaavat pierettämään. Jeera, eli juustokumina antaa hyvää makua ja vähentää ilmavaivoja. Sitä käytetään aina linssiruoissa.

  • 18.10.2013

   Vierailija

   Liottamisen idea lienee siinä, että liotusaikana voi tehdä jotain muuta. Voi esimerkiksi laittaa linssit likoamaan, lähteä ulos ja palata laittamaan ruokaa, joka näin valmistuu vähän nopeammin. Linssejä voi liottaa kauemminkin kuin puoli tuntia.

   • 17.10.2013

    Vierailija

    Ei oo kyllä kaikki kotona tämän jutun kirjoittajalla.

    "Liota halutessasi vihreitä ja ruskeita linssejä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Liotus vähentää noin puolet linssien keittoajasta.
    Keittoaika ilman liotusta on noin 20 minuuttia."

    Minkä takia liottaa linssejä ensin puoli tuntia ja sit keittää alle n 10 min kun koko homman voi tehdä tämän mukaan 20 minuutissa ilman puolen tunnin liotusta.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Hyvinvointi