Lam­paan­kää­pä

Lisää suosikiksi

Kaunis lampaankääpä on mieto ja maukas, parhaimmillaan "pihviksi" paistettuna, muhennettuna tai marinoituna.

<ul><li>Kookas, kermanvalkoinen, epäsäännöllinen ja muhkurainen lakki, joka vanhetessaan repeilee ja läikittyy. Pillikerros ohut ja tiivis, lyhyt valkoinen ja muhkurainen jalka. Kiinteä malto muuttuu paistettaessa keltaiseksi. Tuoksu on miellyttävän imelähkö. Kasvaa ryhminä tuoreissa havu- ja sekametsissä, varsinkin sammaleisissa kuusimetsissä elokuusta lokakuuhun Etelä- ja Keski-Suomessa, pohjoisessa harvinainen.</li><li>Mieto ja maukas "pihviksi" paistettuna, muhennettuna tai marinoituna. Sopii hyvin kuivattavaksi, pakastettavaksi tai etikkasäilöntään. </li></ul>

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 04/2007

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää aiheesta: Sie­net