Lampaankääpä

Lisää suosikiksi

Kaunis lampaankääpä on mieto ja maukas, parhaimmillaan "pihviksi" paistettuna, muhennettuna tai marinoituna.

<ul><li>Kookas, kermanvalkoinen, epäsäännöllinen ja muhkurainen lakki, joka vanhetessaan repeilee ja läikittyy. Pillikerros ohut ja tiivis, lyhyt valkoinen ja muhkurainen jalka. Kiinteä malto muuttuu paistettaessa keltaiseksi. Tuoksu on miellyttävän imelähkö. Kasvaa ryhminä tuoreissa havu- ja sekametsissä, varsinkin sammaleisissa kuusimetsissä elokuusta lokakuuhun Etelä- ja Keski-Suomessa, pohjoisessa harvinainen.</li><li>Mieto ja maukas "pihviksi" paistettuna, muhennettuna tai marinoituna. Sopii hyvin kuivattavaksi, pakastettavaksi tai etikkasäilöntään. </li></ul>

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 04/2007


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Sienet