KATSOMASI RESEPTIT

Kurpitsahuumaa

Lisää suosikiksi

Kurpitsan voit hyödyntää kuoresta siemeniin. Kurkun ja melonin sukulaisesta valmistuu sekä suolaisia että makeita ruokia.

Talvikurpitsat, joita kutsutaan joskus myös syyskurpitsoiksi, erottuvat kesäkurpitsoista paksummalla kuorella. Kurpitsa voi olla keltainen, oranssi, vihreä, raidal­linen, pyöreä, kiekkomainen, turbaaninmallinen tai pitku­lainen.

Kurpitsan käsittely

Halkaise kurpitsa, koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Koverra tai leikkaa malto. Kurpitsan kovertaminen on helpointa palloraudalla tai teräksisellä jäätelökauhalla. Paloina kurpitsa kypsyy nopeasti uunissa tai liedellä. Monikäyttöinen kurpitsasose syn­tyy, kun keität kurpitsapalat kyp-siksi vesitilkassa ja soseutat hienoksi. Sosetta kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja pakastaa sopivina annoksina jatkokäyttöä varten.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Hyödynnä kurpitsan siemenet

Voit käyttää kurpitsan sisällä olevia siemeniä ruoanlaitossa ja leivonnassa. Irrota siemenet rihmoista ja huuhtele ne. Levitä siemenet uunipellille, ripottele niiden päälle suolaa ja paahda uunissa 225 asteessa 15–30 minuuttia, kunnes siemenet ovat kauniin kullankeltaisia.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 04/2007


Laatinut:

Kuva:

Kirsi Salovaara

    Kommentoi