KATSOMASI RESEPTIT

Koululaisen välipalat

Lisää suosikiksi

Koulupäivän jälkeen välipalan syöminen on viisas veto. Keittiössä puuhastelu on tervetullut katkos ennen läksyjen tekoa. Katso tästä helpot reseptit!

Kun syöt järkevän välipalan, saat voimia ja virkeyttä, eikä herkkuja tai ruokaa tule ahmittua illalla liikaa. Nälkä pysyy aisoissa, kun syömisvälit pysyvät kohtuullisina. Tarvitset tankkausta noin 3 tunnin välein. Tämä tarkoittaa käytännössä 5–6 ruokahetkeä päivässä.

Koosta päivän pääateriat, lounas ja päivällinen, lautasmallin mukaisesti eli puolet kasviksia, neljäsosa lihaa tai kalaa ja neljäsosa perunaa, pastaa tai riisiä. Täydennä ruokavaliotasi järkevillä välipaloilla – kasviksilla ja hedelmillä, leivillä ja puuroilla – kaikista ruoka-aineryhmistä vaihtelevasti poimien. Juo arjen ruokajuomana rasvatonta maitoa tai vettä.

Tällä ateriarytmillä ja viisailla valinnoilla saat päivän energian sopivissa erissä ja tämä taas kiihdyttää aineenvaihduntaa. Voit hyvin ja jaksat paahtaa niin koulussa kuin harrastuksissa.

Myös kaupan hyllyt pursuavat välipalavaihtoehtoja. Mitä vähemmän prosessoitua eli jalostettua ruoka on, sitä parempi. Pakkausseloste paljastaa e-koodit eli käytetyt lisä- ja säilöntäaineet. Pakastetuissa tuotteissa niitä harvoin tarvitaan, eineksissä kyllä. Poimi ostoskoriin esimerkiksi seuraavia:

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

  • pakastekarjalanpiirakat
  • manna- ja riisipuurot, vispipuurot, pikapuurot annospusseissa
  • rusinat, kuivatut hedelmät ja pähkinät
  • soseutetut hedelmä”pussit”, hedelmäiset smoothiet
  • naposteluporkkanat
  • paistovalmiit leivät
  • maitokaakao.

Jos haluat leipoa ja kokata itse, katso tästä helpot reseptit!

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 2014


Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Lisää aiheesta: Hyvinvointi