KATSOMASI RESEPTIT

Köln – ravintoloiden kultakaupunki

Lisää suosikiksi

Letkeässä Kölnissä matkailijan ei tarvitse vaeltaa nälkäisenä. Ravintoloiden kultakaupungissa vatsantäytettä on tarjolla joka makuun, konvehdeista currywurstiin ja hapankaalista sushiin.

Köln on Saksan neljänneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee maan länsiosassa, Rein-joen rannalla, ja on epävirallisesti alueen taloudellinen, kulttuurinen ja historiallinen pääkaupunki. Rento ja sympaattinen Köln on jalankulkijaystävällinen tuttavuus. Täällä on mukava tallustella ja haistella keskieurooppalaiselta tuoksuvaa kaupunkitunnelmaa. Kahviloita, baareja ja ravintoloita tuntuu riittävän jokaiselle kadunkulmalle. Kaupungissa onkin enemmän ravintoloita henkeä kohti kuin missään muussa Saksan kaupungissa.

Nälkäiselle turistille löytyy vaihtoehtoja, mutta sataprosenttisen varmasti vatsansa saa täyteen, kun suuntaa kulkunsa yhteen paikallisista panimoravintoloista eli brauhauseista. Kölsch-panimoravintoloiden tarjoilijat vaihtavat tyhjentyneen kölsch-lasin täyteen pyytämättä niin kauan kunnes asiakas asettaa lasinalusen lasinsa päälle. Vasta lasinalunen on tarjoilijalle merkki siitä, että ravintolailta on saatu päätökseen.

Kun kaipaat fiiniä kahvihetkeä, etsiydy Kölnin maamerkille, valtavalle tuomiokirkolle. Sen edessä sijaitsevan aukion laidalla lepää hulppea Cafe Reichard, joka on toiminut jo yli 150 vuotta, vuodesta 1855. Monipuolinen buffet-aamiainen on katettuna päivittäin puoli yhdeksästä puoli kahteentoista. Kakkujen, torttujen ja konvehtien lisäksi kahvilassa voi maistella päiväsaikaan esimerkiksi salaatteja ja pastoja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Cafe Reichard sijaitsee eittämättä Kölnin komeimmalla ja samalla turistitiheimmällä kauppapaikalla. Jos etsit hiukan rauhallisempaa kahvilaa ja olet valmis tinkimään näkymistä, tarjolla on monia vaihtoehtoja. Lähes Cafe Reichardin kulman takaa löytyy haastaja, eli konditoria-kahvila Café Scholl. Täällä valmistetaan yhtä kaupungin parhaista kakuista, tiramisun makuja lainaavaa Leonardo Da Vinci-torttua. Kannattaa käydä maistamassa!

Lisää suosikiksi

    Kommentoi