KATSOMASI RESEPTIT

Kiitospäivä kokoaa ystävät yhteen

Lisää suosikiksi

Ystäväpariskunnat kokoontuvat perinteiseen kiitospäivän viettoon. Marraskuisena juhlailtana ruokapöydän pääosassa on täytetty kalkkuna monine lisäkkeineen. Ruokahalun herättäjänä toimii mausteinen omenaglögi.

Kiitospäivää, Thanksgiving, vietetään Yhdysvalloissa marraskuun neljäntenä torstaina. Amerikkalaisille kiitospäivästä on muodostunut suurempi perhejuhla kuin joulu, ja siihen liittyy monilla myös neljän päivän pituinen loma.

Kiitospäivänä kokoonnutaan perheen tai ystävien luokse, ja nautitaan pitkään ja hartaasti herkullisesta ateriasta. Juhlan taustalla voidaan nähdä halu kiittää satokauden päättyessä Jumalaa. Ateria kootaan useimmissa amerikkalaiskodeissa samaan tapaan kuin ensimmäisten siirtolaisten ja intiaanien yhteinen ateria, jossa kalkkunan kanssa nautittiin peruna- ja bataattimuusia sekä karpalohyytelöä. Jälkiruokana on usein kurpitsapiirakkaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 06/2010


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 16.11.2014

    Pudde

    Tämä artikkeli oli loistava, sillä olinkin juuri etsimässä reseptejä tämänvuotisen kiitospäivän illallisen toteuttamiseksi. ISO kiitos!

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: USA