KATSOMASI RESEPTIT

Kalakoulu: lahna

Lisää suosikiksi

Lahna on litteä ja korkea särkikaloihin kuuluva kala. Hyvissä olosuhteissa se kasvaa noin kilon painoiseksi vonkaleeksi kymmenessä vuodessa. Silloin se onkin jo hyvän kokoinen ruokakala.

Yleisin lahnan pyyntikoko on vajaasta kilosta kahteen ja puoleen kiloon. Lahna viihtyy parhaiten suurissa järvissä ja merenrannikon sisäsaarien lahdissa. Levinneisyys ulottuu Sodankylän seudulle asti. Lahnan lähisukua ovat sulkava ja pasuri. Ne erottuvat lahnasta peräevän pituuden ja ruotojen lukumäärän mukaan. Lahnan kutuaika on touko-kesäkuussa. Lahna on Hämeen maakuntakala.

Valkolihainen, maukas lahnaLahna on tärkein talouskala särkikalojen heimossa. Se on maistuva ja vähärasvainen ruokakala. Lahnassa on rasvaa vain noin 4 g/100 g. Liha on kypsänä mehevän valkoista ja maukasta. Kokonaisena kypsennetystä lahnasta suuri selkäruoto irtoaa kylkiruotoineen helposti. Voit myös fileoida lahnan. Käsittele se silloin samoin kuin kirjolohi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

 Kokeile myös näitä- Juuri savustettua lämmitä savulahnaa, tuoretta ruisleipää ja voita- Suolalahnaa, uusia perunoita ja ruohosipulia- Friteerattuja lahnan fileepaloja

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

    Kommentoi