KATSOMASI RESEPTIT

Joulurauhaa Roinilassa

Lisää suosikiksi

Valkeiden nietosten keskellä vietetään kolmen sukupolven perinnejoulua kiireettömän yhdessäolon merkeissä. Odotettu jouluateria sisältää niin perinteisiä kuin modernisoituja juhlaruokia. Virittäydy joulun herkulliseen tunnelmaan.

Monet jouluruoat voit valmistella osittain tai kokonaan valmiiksi hyvissä ajoin ennen aattoa. Esimerkiksi hirven jääpaisti vie aikaa jopa kolme vuorokautta, mutta valmistuu itsekseen ilman kauhan varressa olemista. Aattona paisti on viipalointia vaille valmis. Etukäteisvalmistelut antavat aikaa yhdessäoloon ja kauniiseen koristeluun .

Kattamista helpottaa 1–2 päävärin valinta. Niillä saat yhtenäisen ilmeen, vaikka astiat muuten olisivatkin eriparisia. Ateria juhlistuu kummasti, kun katat pöytään rakkaimmat ja kauneimmat liinasi ja astiasi.

Valmistelut ja jälkityöt on reilua jakaa kaikkien joulunviettäjien kesken, kukin osallistuu kykyjensä mukaan. Jos omatunto antaa myöten, niin tiskit voit myös jättää seuraavalle päivälle. Muista kuitenkin aterian jälkeen huolehtia ruoat kylmään.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kukka-asetelmat kruunaavat joulukoristelun, mutta ovat hintavia. Kauniita ja edullisia ovat havut, oksat, varvut, kävyt ja kynttilät. Elävä tuli rauhoittaa, lämmittää ja on oiva tunnelmanluoja.

Vuoden pimeimpään aikaan osuva aurinkoinen päivä ja korkeat hanget antavat joululle erityisen hohteen. Niitä emme kuitenkaan voi tilata, joten nautitaan silloin, kun ne osuvat kohdalle. Pian päivä alkaa taas pidentyä.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 06/2010


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Joulu