KATSOMASI RESEPTIT

Joonaksen broilerivinkit

Lisää suosikiksi

Nyt Joonas käy kiinni broilerinkoipiin. Jauhot pöllähtelevät, raastin laulaa ja uuni hehkuu. Tuloksena on boxikeittiössä leijailevaa herkullisen lihaisaa tuoksua ja lopulta lautasella lepäävää rapeakuorista sitruskanaa.

Aloita Joonaksen juhlavamman sitruunabroilerin valmistus lukemalla resepti huolella läpi ja varaamalla käsille kaikki tarvittavat raaka-aineet.

1. KuorrutaKuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita lautaselle keskenään jauhot, suola ja pippuri. Riko kananmunat toiselle lautaselle. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Poista halutessasi koipireisistä nahka ja kääntele koivet molemmin puolin ensin kananmunassa ja sitten jauhoseoksessa.

2. Käännä koivet Pane koivet limittäin runsaalla voilla voideltuun reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes lihan pinta on kauniisti ruskettunut. Käännä koivet ympäri ja kypsennä edelleen 10 minuuttia. Alenna lämpö sitten 175 asteeseen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

3. Lisää sitruunan mehu ja kuori sekä kaprikset Pese sitruunat huolellisesti harjaten ja raasta talteen niiden keltainen kuori. Halkaise sitruunat ja purista niistä mehut. Lisää koipien päälle kuoriraaste, mehu ja kaprikset ja kypsennä edelleen noin 45 minuuttia eli kunnes liha on kypsää.

4. Ota neste talteenNosta vuoka uunista. Nosta broilerit tarjoiluvadille ja kaada vuokaan valunut neste tiheän siivilän läpi kastikekulhoon. Näin vältät kastikkeessa lilluvat sattumat ruokalautasellasi. Tarjoa broilerinkoivet kuumina, keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 03/2004


Laatinut:

Kuva:

Martti Leppä

    Kommentoi