Haaparousku

Lisää suosikiksi

Haaparousku on loistava suolasieni, joka sopii erinomaisesti myös hapan- ja etikkasäilöntään.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

  • Lakki on violetinharmaa, isokokoinen ja kostealla säällä limainen. Paksu- ja murtuvamaltoinen, onttojalkainen, vaaleahelttainen rousku, jonka valkoinen maitiaisneste muuttuu vihertäväksi. Löytyy koko Suomesta, keskikesältä aina lokakuuhun saakka, yleensä kuusen seuralaisena.
  • Miedontuoksuinen, kirpeyden takia ryöpättävä 5 min. Loistava suolasieni, sopii myös hapan- ja etikkasäilöntään. Erinomainen mm. salaattiin, muhennokseen, keittoon ja leivonnaisten täytteisiin.

AIHEESEEN LIITETYT RESEPTIT

Lisää suosikiksi

Avainsanat:

Maku 04/2007


Laatinut:

Marita Joutjärvi

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Sienet