KATSOMASI RESEPTIT

Avokadopasta

Lisää suosikiksi

Avokadopastan resepti (Safkaa-kirjasta) on kuuma ruokasuosikki ja kaikki haluavat sitä kokata.

Safkaa-kirjan tekijä Alexander Gullichsen hurmasi avokadopastalla tiensä rakkaimpansa Hannan sydämeen. Avokadopasta oli ensimmäinen ruoka, jonka Alexander kokkasi vaimolleen. Tämän kuuluisan aterian jälkeen taidettiinkin jo sopia hääpäivästä. Jälkeenpäin Hanna on kertonut, että meinasi itkeä syödessään, niin hyvää pasta oli. Kirjan syntyä on voinut seurata myös Facebookissa.

Ja tässä se tulee (ohje Safkaa-kirjassa sivulla 49):

Avokadopasta4 annosta1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si hienonnettuna1/2 chi­lipalkoa (pois­ta sie­me­net) hienonnettuna1 li­met­in mehu2 kyp­sää avo­ka­doa kuutioitunasuo­laa1/4 tl mus­ta­pip­pu­ria1/2 dl olii­vi­öl­jyä1/2 rku tuoretta ba­si­li­kaa1/2 rku leh­ti­per­sil­jaa30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia (pinnalle)400–500 g spa­get­tia

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Pastan kiehuessa valmista kastike, jonka voit tehdä suoraan tarjoilukulhoon.Säästä vajaa desi pastan keitinvettä, ja lisää se kastikkeen joukkoon.

Lisää suosikiksi

Kommentit (2)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 25.10.2013

    Vierailija

    Tuo kuva on vähän harhaanjohtava :(

    • Testasin viikonloppuna tämän romanttisen ihanan ja helpon sekä maukkaan avokadopastan. Koska kaapistani ei löytynyt spagettia, keitin penne-pastaa ja se toimi loistavasti! Kaupassa ollessani en vielä tiennyt päätyväni kokkaamaan tätä herkkua, niimpä raaka-ainelistalta uupuivat myös pecorino ja parmesaani (sääli, täytyy ottaa uusiksi parmesaanilla). Korvasin juustot pesto&rucola-tuorejuustolla ja herkkua tuli silti.

      Kommentoi